Buurtbewoners maken buurt weer helemaal afval vrij

Ingezonden: 28 maart een mooie voorjaarsdag, ‘s nachts heeft het nog ietsje gevroren, en nu schijnt het zonnetje. Bij de picknicktafel in het speeltuintje aan de Groen van Prinsterenstraat kwamen de vrijwilligers bij één voor de actie Nederland Schoon. Onder het genot van een kopje koffie/ limonade werden de vrijwilligers welkom geheten en de straten werden verdeeld.

De gehele buurt werd schoongemaakt van zwerfafval. Dit was niet voor niets, er werd het nodige afval gevonden. Na een uur was iedereen weer terug en kreeg een presentje voor de deelname. Van de gemeente hadden we het materiaal gekregen wat we nodig hadden  voor het verzamelen van het afval.

AH deed het parkeerterrein en de Leeuwarderweg. Buurtbewoners worden bedankt voor het ophangen van de posters voor de ramen, 20 stuks. Andere buurtbewoners voor het uithangen van de vlag, 10 stuks.

Het afval werd gelijk na de actie naar het stort gebracht door een vrijwilliger. Enkele buurtbewoners hebben spontaan een straat geadopteerd om te zorgen dat dit zwerfvuil schoon blijft.

Resultaat van deze actie dag EEN SCHONE BUURT.

De jeugd was goed vertegenwoordigd.

Iedereen bedankt.

Machteld, Annemarie, Annelies en Sonja

Foto’s BV Het Oosten.

 

error: Bericht Beveiligd!