Skûle Welzijn zoekt meerdere vrijwilligers

Gered Gereedschap Franeker, onderdeel van De Skûle Welzijn, is op zoek naar een techneut die ook met de computer overweg kan. Aan de hand van werklijsten worden sets gereedschap samengesteld en opgeknapt voor opleidingen in derde wereldlanden.

Gezocht word naar een vrijwilliger die de eindcontrole (en bijbehorende administratie) van deze gereedschapsets op zich wil nemen. Ben je nauwkeurig, technisch en lijkt het je leuk om ons team te versterken, meld je dan aan.

Speel-o-Theek Franeker zoekt vrijwilligers voor de woensdagmiddag (14.30 uur tot 16.00 uur) en voor de vrijdagavond (18.45 uur – 19.45 uur.)
De voorkeur gaat uit naar iemand die voor een langere tijd beschikbaar is.

Deze vacature is niet geschikt voor mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Voor beide vacatures geld: Vrijwilligers zijn tijdens de werkzaamheden WA verzekerd, gezocht wordt naar een vrijwilliger uit (de buurt van) Franeker, er is geen budget voor reiskosten.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skule Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800. Mail: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

De Stichting Vrienden van de stad Franeker zoekt vrijwilliger fondsenwerving

De vereniging van Vrienden, opgericht in 1989, telt ruim 300 leden. De Vrienden streven ernaar om het historische karakter van de binnenstad van Franeker te behouden en te ontwikkelen.

Meer informatie over de vereniging? Kijk dan op www.vriendenfraneker.nl

De Vrienden van de stad Franeker zijn op zoek naar vrijwilligers die de werkzaamheden van de vereniging kunnen ondersteunen. Er staan op dit moment belangrijke maar ook leuke initiatieven op stapel. Ter ondersteuning willen zij diverse werkgroepen in het leven roepen. Een daarvan is de werkgroep die zich bezighoudt met fondsenwerving. Voelt u zich betrokken bij de Vereniging van Vrienden en haar inzet voor de historische binnenstad, hebt u ervaring op het gebied van fondsenwerving of wilt u zich daarin verdiepen, meldt u zich dan,

(bij voorkeur met CV), bij de Vrijwilligerscentrale van De Skule Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800, mail: info@deskule.nl. Andere vacatures bekijken? www.deskule.nl

Westerpoort Franeker zoekt vrijwilligers

Een zo normaal mogelijk leven leiden, dat is wat ieder mens zo lang mogelijk wil, en ook verdient. Noorderbreedte heeft verschillende locaties met zorgvormen waar dit uitgangspunt hoog in het vaandel staat.

Zorgcentrum Westerpoort Franeker zoekt nog 2 vrijwilligers voor de bakclub op woensdagochtend: van 9.30 tot 11.30 uur. Onder het genot van een bakje koffie of thee samen met de bewoners heerlijke recepten maken.

Op vrijdagmiddag is nog plaats voor een vrijwilliger bij de gymclub.

Bewegen in een kring met allerlei spelvormen o.a. met bal, kegel omgooien, parachute doek. Maar ook het bewegen van alle ledematen e.d.
Tijdstip: vanaf 14.30 uur (om 15.00 uur start activiteit) tot ongeveer 16.30 uur.

Vrijwilligers ondersteunen de les, halen en brengen de ouderen naar de activiteit en na afloop weer terug.

Voor een aantal bewoners wordt gezocht naar een maatje die individuele aandacht aan een oudere kan besteden, zoals hem/haar meenemen naar de stad een bakje koffie drinken, bezoek aan bijv. het stadspark/Martenatuin.

Daarnaast worden er vrijwilligers gezocht om met ouderen te wandelen, sommige ouderen zitten in een rolstoel.

De vrijwilliger heeft affiniteit met ouderen (dementerenden) met de daarbij horende problematiek. Vrijwilligers zijn tijdens de werkzaamheden WA verzekerd, evt reiskosten worden vergoed.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skûle Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, tel: 0517-397800. Mail: info@deskule.nl.