Concert voor Oekraïense Vluchtelingen

2 jaar geleden kwamen de Vluchtelingen uit Oekraïne voor het eerst samen in de oude schuilkerk “de Mouterij” in Franeker. Zij worden daarvoor vanuit de hele gemeente Waadhoeke naar “Mouterij” Franeker gebracht.

Om dit te herdenken hebben de vrijwilligers Marcus van de Woude benaderd met de vraag om voor  de Oekraïense mensen te komen spelen. Dat zag hij wel zitten en dus gelijk de organisatie opgepakt om het wat breder op te zetten.

Daarvoor heeft hij de koning van de trekharmonica Mark Söhngen, songwriter , arrangeur en muziekdocent benaderd. Hij heeft een aantal Oekraïense liederen op noten gezet voor de trekharmonica, waaronder het nationale volkslied van Oekraïne.

“Overigens leuk om te weten is dat Eduard Becker (facebook) al zo lang de oorlog duurt, probeert elke dag het Oekraïense volkslied uit protest bij de ingang van de Russische ambassade te spelen en daarmee de aandacht van de nationale en internationale pers, radio en tv  heeft bereikt. Samen met de muziek groep “Klein Comité” en de vrijwilligers die elke zondag klaar staan voor de Oekraïners hebben we een mooie bijeen komst gehad met een emotioneel einde door dat we gezamenlijk met het orkest het Oekraïens volkslied hebben gezongen.

error: Bericht Beveiligd!