Dadathlon Franeker 3 juni 2023, schrijf je nu in!

De Dadathlon is een, vorm van, een triatlon waarbij er door Europa heeft onderdelen gehouden worden. Bulgarije en Kroatië gingen ons dit jaar voor en Zweden sluit de rij. Middels de Dadathlon wil de organisatie DaddyHoodEurope aandacht vragen voor de aanwezigheid van vaders in de levens van kinderen, dit is op veel plekken in de wereld geen gegeven. (In Nederland hebben we dit omgezet naar betrokken ouderschap aangezien dat hier vaker meer gelijk verdeeld is over vaders en moeders).

Nederland is een fietsland, dus wat kunnen we anders doen dan hier de fiets pakken? Door de samenwerking met SC Franeker hebben wij ook een mooie basis om een breed publiek te bereiken. Wat gaan we dan precies doen?

Een elfstedentocht(je) langs enkele speelveldjes in Franeker, waar ouders en kinderen samen spelletjes spelen. Na het halen van 11 stempels ontvangen de deelnemers een mooie medaille en is er op het terein van SC Franeker o.a. een stormbaan, verschillende voetbalspelletjes en een voetbalclinic. Alles muzikaal omlijst met een DJ en in de aanwezigheid van een terras waar de moeders, opa’s, oma’s, oom en tante’s kunnen genieten van de spelende kinderen.

Voor de oudere jeugd tot 18 jaar bieden wij ook de stormbaan, voetbalspellen en voetbalclinic aan.

Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie en is daardoor gratis toegankelijk voor iedereen die zich tijdig aanmeldt via https://www.scfraneker.nl/1627/dadathlon/ of de QR code.