Dalende temperaturen vanaf vandaag met kans op winterse neerslag

Vanaf vandaag word het kouder met kans op (winterse) neerslag met een temperatuur van 4 a 5 graden. Richting het weekend dalen de temperaturen nog verder met nachtvorst en overdag niet warmer dan een graad of 2.

Het eerste koude weekend met mogelijk winterse neerslag van deze winter is op komst. Vanaf vandaag gaat de temperatuur dalen en naast de zon is er wel kans op neerslag vooral in de ochtend. Vanavond en vannacht klaart het op en daalt de temperatuur geleidelijk tot onder nul met kans op lokale gladheid. In de loop van de nacht ontstaat er mist op meerde plaatsen die morgen (vrijdag 9 december) nog best lang kan blijven hangen. Mocht je graag foto’s maken dan is de kans op een winterplaatje morgen toch wel aanwezig, zodra de temperatuur onder nul komt en er ook mist ontstaat kunnen ijskristallen zich vormen dat ook wel rijp wordt genoemd.

De komende dagen zijn er opklaringen en blijft het zo goed als droog, met zaterdag kans op ijzel. Overdag komt de temperatuur net boven het vriespunt uit en in de nachten gaat het licht vriezen. De meteorologen verwachten dat dit weertype de aankomende week aanhoud.