Foto ter illustratie

Dames Jupiter zetten overwinningreeks voort

Zondag 25 februari speelden de dames van Jupiter tegen SSV/Sporting. Eind januari werd van dit team nog met 12-21 gewonnen, doel was om ook deze wedstrijd met ruime cijfers te winnen.

De wedstrijd begon om 11 uur ’s ochtends, vrij vroeg voor een aantal dames en dit was ook te merken. Pas na een aantal minuten werden de eerste doelpunten gemaakt, achtereenvolgens door Marie-jetske Lettinga, Marion Offringa en Marije Bijlsma. Na twee doelpunten van SSV ontstond er veel ruimte op de cirkel, die kon worden benut door Marion vanuit het midden en Marije en Rianne Mendel vanaf de cirkel. Marit Kuperus had het vizier deze wedstrijd ook scherp staan en deed wat coach Maarten Jansen vooraf had opgedragen: laag schieten. Dit leverde Marit twee doelpunten achter elkaar op. De dekking stond de laatste minuten van de eerste helft wat minder sterk, waardoor ook SSV meerdere malen wist te scoren. De eerste helft eindigde nog met scores van Maaike Osinga (break), Rymke Prins (vanaf de hoek) en opnieuw Marit met een afstandsschot. Ruststand: 14-9.

Coach Maarten en (hulp)coach Wessel de Ruiter waren ondanks de voorsprong nog lang niet tevreden. Er werd niet goed genoeg gecommuniceerd en het tempo lag te laag. Er moest een schepje bij op worden gedaan.

De dames startten de tweede helft vliegend, maar liefst negen (!) keer wisten ze te scoren, terwijl keepster Hedwig Noordenbos haar doel heel knap schoon wist te houden: ze stopte onder andere 2 strafworpen vlak achter elkaar.  Elise van der Haring werd nu ook gevonden op de cirkel, Rianne Wijbenga kon twee keer voorlangs komen en scoren en ook de nodige break-outs werden goed benut. Pas na een kwartier spelen kon SSV de 23-10 maken. Daarna werden er een aantal straffen uitgedeeld, maar de ruime voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Marion Offringa benutte na een vervelende overtreding keurig een penalty en Rymke, die met een kamikaze-actie de bal achter de keepster van SSV kreeg, kon rekenen op luid applaus van het Jupiterpubliek. Marie-jetske maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd, eindstand 30-15.

Met deze overwinning zijn de dames gestegen naar een tweede plek in de competitie en mogen ze aanstaande zondag genieten van een vrije dag.

Dinsdagavond 5 maart spelen ze om 20.00 uur thuis tegen DES & Petten, de huidige nummer 5.