De 11 avontuurtjes van Franeker hebben er een nieuw avontuur bij… *foto’s*

Sjûkelân torens bijzonder kunstwerk rijker… De 11 avontuurtjes van Franeker hebben er een nieuw avontuur bij…

Kabouterpad Franeker is gevraagd 1 van de nieuwe avontuurtjes te worden en omdat het kabouter pad vol avonturen zit, konden we hier niet nee tegen zeggen. Om gasten/toeristen, maar ook Franekers en mensen uit de omgeving een echt Franeker avontuur te geven is er een wandeling bedacht.

De route begint bij Mooiop12, Dagbesteding en winkel van Alliade in het centrum van Franeker, waar je het geboortehuis van de kabouters vind. Vanuit daar wijzen de kabouters je de weg naar t kabouterpad. Onderweg komt je bijzondere kabouters tegen, zoals Sjoerd…Sjoerd is van Lego en staat bij schoenwinkel Van der Heide in de etalage.

Ook in het Martena museum komt een kabouter te staan, en zij hebben zelf ook een mooi avontuur bedacht. Vandaag werd er iets spectaculairs geplaatst bij de Sjûkelân torens… Een kaatsende kabouter. We zijn de PC commissie ook erg dankbaar dat zij de kaatsende kabouter geschilderd door kunstenaar Tsjerk Hoekstra zo’n mooi toepasselijk plek wilden geven.

Met een hoogwerker ging deze vandaag de torens in voordat de burgemeester Marga Waanders het kabouter pad bezocht om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken…De burgemeester doet ook mee aan het kabouteravontuur. In de vensterbank van haar werkkamer zal een kabouter van glas gemaakt komen te staan , die kinderen vanaf buiten kunnen bekijken.

Het kunstwerk zal hier dan ook binnenkort te zien zijn. Nanda van der Berg zet de laatste puntjes op de i! Vanaf 15 juni zal de gehele route online zijn op de website: www.11avontuurtjes.nl.

Als kabouter pad zijn we trots dat we dit met elkaar en voor elkaar….’gekregen’ hebben. Tenslotte kunnen we samen heel veel moois bereiken . Dat is de echte kers op de taart, overigens gesponsord door Bakkerij van der Kloet hadden we heerlijk oranjekoek voor alle vrijwilligers met de kaatsende kabouter erop. De eerste kaatsende kabouter is er wel eentje uit Franeker. Ik denk niet dat hij ooit de gouden bal tijdens de PC zal winnen , maar hij is er dit jaar wel bij. Zijn geluk kan niet op

Wij keken even mee: