2e van links Auke Alkema

Judoka’s Mirthe en Auke uit Sexbierum Kampioen in Venray

In het afgelopen weekend vond in Venray voor de 49e keer één van de grootste Internationale judotoernooien van Europa plaats met ruim 1600 judoka’s uit meer dan tien landen. Dit toernooi heeft als kenmerk dat de finalepartijen worden gespeeld in een andere zaal, in een speciaal uitgelichte arena.

Judoka’s Mirthe Hartman en Auke Alkema, beide uit Sexbierum werden zaterdag kampioen op het Internationale toernooi in Venray. Deze -15 jarige judoka’s van Sportcentrum Akkermans wisten elk in hun klasse alle wedstrijden te winnen, een top prestatie.

Mirthe haar zus Sanne Hartman wist een dag later in de klasse -18 jaar het brons te bemachtigen. Haar Belgische tegenstander waar ze de eerste wedstrijd van verloor, kwam ze weer tegen tijdens de strijd om het brons. Echter nu won de Sexbierumse.

Rik Ypma (Marsum) wist in de klasse -15 jaar het zilver mee naar huis te nemen en Ciska Adema (Workum) nam in de klasse -18 jaar het goud in ontvangst.