De Franeker Stadsgids 2024 ligt voor u klaar!

De 15e editie van de Franeker Stadsgids is uitgebracht. Manon Borst, directeur van Museum Martena ontving op 3 mei het eerste exemplaar van Caroline Derkx-Oosting, commissielid Stadsgids Franeker 2024. De officiële verspreiding van de Stadsgids vindt plaats in week 18.

Al vijftien jaar op rij ontvangen toeristen van Franeker de Stadsgids. Deze gids wordt verspreid via horeca, campings, bed & brochjes, winkels, musea en de (jacht)haven.

Museum Martena en ‘Voel het verleden’

Dit jaar wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan Museum Martena. Het museum en stadskasteel viert deze maand de officiële opening van de herinrichting van het museum. Ruim drie jaar is er gewerkt aan (ver)nieuw(d)e tentoonstellingen, waarin voelvoorwerpen de hoofdrol spelen. De foto- en videocampagne, met portretfoto’s van medewerkers van het museum, is vanaf deze week overal te zien in Franeker. De foto’s zijn gemaakt door Jan Edwin Geertsma en verbeelden oud-bewoners van de Martenastins. Museum Martena wil met de herinrichting de titel ‘meest toegankelijke museum van Friesland’ in de wacht slepen en daarbij haar historische én eigentijdse bijdrage aan de stad Franeker vergroten. Directeur Manon Borst nam op vrijdag 3 mei het eerste exemplaar van de Stadsgids in ontvangst.

Een begrip in Franeker

Inmiddels is het boekje niet meer weg te denken uit Franeker en is het een begrip geworden. Met positieve inzet is het de commissie van de Stadsgids gelukt om een mooie gids samen te stellen met een breed aanbod van nieuws, kunst, cultuur, horeca en winkels. Ook dit jaar wordt het publiek niet teleurgesteld. De Franeker Stadsgids 2024 zit wederom vol met toeristische trekpleisters en waardebonnen om in te leveren bij uw favoriete punt in Franeker.

De Stadsgids wordt gemaakt door een team van ondernemers en vrijwilligers die zich ook dit jaar weer met de volle honderd procent hebben ingezet om samen tot een fantastisch resultaat te komen.

 

error: Bericht Beveiligd!