De Koornbeurs deze week

Dinsdag 8 januari, 20.15 uur
FILM | La Prière
De 22-jarige Thomas is een junkie. In een poging af te kicken sluit hij zich aan bij een groep ex-verslaafden die zich op een afgelegen plek in de bergen met gebeden probeert te genezen. Aanvankelijk verzet hij zich tegen het Spartaanse leven van discipline, onthouding, hard werken en regelmatig gebed. Langzamerhand geeft hij zich echter over aan het nieuwe levensritme en ontdekt hij geloof en liefde, maar ook een nieuwe kwelling.
Kaartprijs: €8,50

Vrijdag 11 januari, 20.15 uur
Seks Tips
‘Seks Tips’ is een hilarische muzikale komedie over een heterovrouw die in haar liefdesleven op een dood spoor is beland en een nicht die omkomt in de wisselende contacten, maar de echte liefde nog niet heeft gevonden. Alex is homo, vrijgezel, maar eigenlijk nooit alleen. Laura is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze ontmoeten elkaar op een onbeduidend treinstation. Zij heeft een vuiltje in haar oog en hij helpt haar. Het is het begin van een bijzondere vriendschap, die vooral draait om de slaapkamergeheimen van Laura en de sekstips van Alex. Het script is geschreven door Dick van den Heuvel, die tevens de regie voor zijn rekening neemt. Welkom op een avond vol ‘inside information’ die je alleen kan krijgen van de meest leerzame types op deze aardkloot: homoseksuele mannen!
Kaartprijs: €18,50

Zondag 13 januari, 15.00 uur
Jan de Vries en Neeltje Bonnema
Jan de Vries is een muzikant-liedjesschrijver die denkt, droomt en zingt in de Bildtse taal. Hij schrijft ‘kleine’ liedjes die vaak herkenning oproepen en de ziel beroeren. Laat je meeslepen met het prachtige liedje over zijn dochter ‘Jente’, het aangrijpende verhaal van de zonderlinge ‘Swarte Anne’ of het hilarische kroegverhaal van de ‘Mannen in ’t Keffee’.
Neeltje Bonnema waard berne op Koehoal, in buorskip oan de seedyk. Sûnt it jier 2000 hat se har talein op it skriuwen fan ferhalen en gedichten. Yn 2005 kaam har ferhalebondel ‘ Rachlan,’ út by útjouwerij Venus. De jierren dêrnei skreau se yn de mande mei Jetske Bilker en Mindert Wijnstra ‘ Fan duveldrek nei Hoarnestreek.’
Kaartprijs: €10,00

Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterdekoornbeurs.nl,
telefonisch via 0517 – 39 63 63, di t/m vr 13.00 – 16.00 uur of aan de kassa van het theater, Noord 2 in Franeker.