Nipt verlies voor Jupiterdames

Zondag 6 januari stond de eerste wedstrijd van 2019 van de dames van Jupiter ‘76 op het programma. Tegenstander was Westfriesland/SEW uit Nibbixwoud. Een grote vereniging, want men speelde tegen dames 5! Hun eerste team speelt eredivisie, dus het niveau van de vereniging is hoog.
Door allerlei omstandigheden hadden de Jupiterdames maar één wisselspeelster, dus was het zaak om de krachten goed over de wedstrijd te verdelen. De speelsters van Jupiter moesten even op gang komen in het nieuwe jaar, want al snel keken ze tegen een 0-3 achterstand aan.

Gelukkig hadden Maaike Osinga en Sandra Hofstra het vizier scherp en werd de stand weer gelijk getrokken. De 3-3 door Maaike was een fraaie: als rechtshandige speelster scoorde zij met links door een zeer professioneel lobje. Toch kwam Jupiter niet helemaal lekker in het spel, er werden veel kansen gemist en men bleef steeds tegen een kleine achterstand aankijken. De doelpunten waren schaars: voor rust heeft alleen Marije Bijlsma vanaf de cirkel nog twee mooie doelpunten gescoord. Dit resulteerde in een 5-8 ruststand.

Ook in 2019 is Maarten Jansen gelukkig weer coach en kregen de dames goede tips in de rust die ervoor zorgde dat de Jupiterdames er weer vol voor gingen in de tweede helft. Het begin van de tweede helft was niet zo sterk van de Jupiterdames. SEW kon in het eerste kwartier uitlopen naar 6-12, waarbij Maaike voor de 6e Jupitertreffer zorgde. Maar daarna veerden de dames op en begon men aan een inhaalrace. De verdediging stond als een huis en keepster Yvonne van Wier was erg scherp in het doel waardoor SEW in het laatste kwartier niet meer tot scoren kwam. Sandra was vliegensvlug in de break en scoorde de 7-12. Iris van der Veen benutte twee penalty’s en zij speelde een stiekeme bal naar Rianne Mendel die vervolgens scoorde vanaf de cirkel en zo werd het 10-12. Zou het dan toch nog mogelijk zijn om er minimaal een punt uit te slepen? Helaas was de tijd daarvoor te kort.

In de laatste paar seconden maakte Maaike er nog wel 11-12 van, maar toen klonk het eindsignaal. Helaas net geen gelijkspel en dat hadden de Jupiterdames, zeker gelet op de tweede helft, meer dan verdiend. Zondag 20 januari staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. De dames vinden fans op de tribunes van Sporthal de Trije altijd hartstikke leuk, dus graag tot de 20ste om 13.40 uur. Overigens is er die hele dag genoeg te beleven, want om 10 uur begint de eerste wedstrijd al van de heren B-jeugd en ook alle overige jeugdteams komen die dag in actie.