De Koornbeurs: Wat is er deze week te beleven

Donderdag 27 december, 14.00 uur
FILM | The Grinch (6+)
de Grinch is de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, de makers van o.a. de Verschrikkelijke Ikke films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss vertelt over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is zowel grappig, hartverwarmend en een visueel feestje.
Kaartprijs: € 5,00

Donderdag 27 december, 20.15 uur
FILM | Bohemian Rhapsody (uitverkocht)
Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt.
Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.
Kaartprijs: € 9,50

Vrijdag 28 december, 20.15 uur
Best of Ireland | The Greatest Hits
In Best of Ireland hoor je zowel populaire traditionele folksongs en hun achterliggende verhalen, als nummers van de huidige lichting Ierse artiesten. Twee topvocalisten brengen met band werk van onder anderen The Corrs, Dolores Keane, U2, Clannad, Van Morrison, Damian Rice, Ed Sheeran (zijn vader is Iers) en zelfs Bruce Springsteen, die Ierse voorouders had.
Kaartprijs: € 27,50