De Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek

Weet jij nog uit welk boek je vroeger werd voorgelezen? Natuurlijk! Want een voorleesmoment blijft je je hele leven bij. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staan we extra stil bij hoe leuk, maar ook hoe belangrijk, voorlezen is. De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 3 februari 2024.

Prentenboek van het Jaar

Elk jaar staat de Prentenboeken top 10 centraal, waar in de 10 leukste prentenboeken staan, geselecteerd door een commissie van deskundigen. Eén prentenboek wordt gekozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!  het kleurrijke prentenboek van Miriam Bos. Dit prentenboek is humoristisch, kleurrijk en vol liefde.

Voorstellingen in de bibliotheek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen vieren we feest in onze bibliotheken met een muzikale vertelvoorstelling door kinderliedjesschrijfster Mizzemos. Mizzemos komt langs en vertelt het verhaal van Suusje Eekhoorn en August de Vos, van het prentenboek ‘Help, een verrassing!’

Kom langs bij een van onze voorstellingen

Op dit moment is het belang van lezen en de rol van de bibliotheek een veelbesproken onderwerp in de media. Wellicht kunt u hierop aanhaken door verslag te doen van een van onze voorstellingen die komende weken nog plaatsvinden. Want de Nationale Voorleesdagen zijn er om het (voor)lezen te stimuleren bij ouders en kinderen.

U bent van harte welkom op een van de volgende locaties:

Woensdag 31 januari van 9.45 – 10.30 uur Bibliotheek Harlingen

Woensdag 31 januari van 11.00 – 11.45 uur Bibliotheek Franeker

Woensdag 31 januari van 12.30 – 13.15 uur Bibliotheek St.-Annaparochie

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!