Kaspar en Paul Simons Graceland centraal tijdens 9e Westhoek Sessions

Op 9 en 10 februari 2024 speelt de Friese artiest Kaspar het album Graceland tijdens de 9e Westhoek Sessions in Waddenherberg The Friezinn. Bij een sessions speelt een lokale artiest integraal een iconisch album uit de pop- en rockgeschiedenis. De keuken van The Friezinn verzorgt een driegangen maal, passend bij de betekenis en de achtergronden van het album en de muziek.

Paul Simons Graceland

Onverschrokken nam de Amerikaanse singer-songwriter in 1986 het album Graceland op in Johannesburg, Zuid-Afrika. Midden in een culturele boycot vanwege de rassenscheiding en de Apartheid. Simon hat net een depressie achter de rug en klaarde op van de Afrikaanse ritmes, de zwoele zomermuziek. Het resultaat: één van de beste albums allertijden: Graceland, bekend van songs als: You Can Call Me Al, The Boy in the Bubble, Graceland en Diamonds on the Soles of her Shoes.

Over Kaspar

Als jongen van 10 was Kaspar (Wiebe Kaspers, Jorwert, 1990) al verliefd op de stemmen van Simon & Garfunkel. Songs van Paul Simon ploos hij van begin tot eind uit. Graceland staat nog altijd in zijn top 5 van fijnste albums. Kaspar zelf begon zijn muzikale carrière op zijn 6e achter de piano. Hij slaagde in 2011 voor de piano jazz&pop opleiding aan het ArtEZ conservatorium. In 2015 ging hij op tournee met Syb van der Ploeg, zanger en frontman van de populaire band De Kast. Met zijn band WIEBE nam Kaspers drie albums op. Onder de naam Kaspar bracht hij onlangs een live album uit. In september 2023 opende hij de Agrarische Dagen in Franeker. Afgelopen december was hij op 3FM en een week lang op NPO Radio 5 te horen.

Beginnende traditie

Sinds 2021 werden in eerdere Westhoek Sessions de volgende albums gespeeld:

–          ‘Harvest’ van Neil Young door Peter Krako en Jos Harteveld

–          ‘Reckless’ van Bryan Adams door Rintje Kas

–          ‘John Wesley Harding’ van Bob Dylan door Piet Kok en Roelof Reineman

–          ‘Jagged Little Pill’ van Alanis Morisette door No Sa!

–          ‘Nebraska’ van Bruce Springsteen door Jan Jetze Brouwer, Pieter H. de Boer, en Folkert Vellinga

–          ‘21’ van Adele door Kees de Groot en Sandra van der Meer

–          ‘Rumours’ van Fleetwood Mac door Wâldstok

–          ‘The Joshua Tree’ van U2, door Thomas Schiphof, Djimmer Vos en Rob Taekema

Opgeven

Er is nog plaats voor een aantal gasten. Opgeven kan via de site www.thefriezinn.nl

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!