middeleeuwse sfeer Museum Martena

De Ridders van Friesland brengen de Middeleeuwen naar Museum Martena!

Op 29 mei –Tweede Pinksterdag-  is het de Dag van het Kasteel met als thema Verborgen verhalenVanaf 12.00 uur komen de Ridders van Friesland hun wapenuitrusting en huisraad laten zien op de binnenplaats van Museum Martena. De toegang tot de tuin is gratis.

Tijdens de Dag van het Kasteel kan het Franeker stadskasteel worden bewonderd. Daar horen natuurlijk ridders bij! De Ridders van Friesland slaan hun kamp op en gebruiken daarvoor de binnenplaats van Museum Martena. De ridder neemt zijn wapenrusting mee en vertelt verborgen verhalen over de details van zo’n uitmonstering. Voelen hoe het is om ridder te zijn? Nieuwsgierige ouders of kinderen kunnen na de demonstratie zelf beleven hoe het is om het zware harnas te dragen.
De tuin van Museum Martena is gratis toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de verborgen verhalen van de Ridders van Friesland. Het museum is natuurlijk ook gewoon open voor iedereen die een bezoekje wil brengen. De toegang tot de tuin bevindt zich rechts van het museum.

Ridder van Friesland
error: Bericht Beveiligd!