Rein Schiphof en Sjoukje Schiphof 60 jaar getrouwd - Foto Joachim de Ruijter

Diamanten huwelijk voor echtpaar Schiphof

Rein Schiphof en Sjoukje Schiphof – Buma stapten op 2 mei 1963 in het huwelijksbootje. Dit jaar vieren zij hun 60-jarige huwelijk. Wethouder Marja van der Meer bracht het echtpaar een bezoek om hen te feliciteren met deze bijzondere prestatie.

Van verkering naar gezin

Waar Rein uit Minnertsga opgroeide in een gezin met vier broers, groeide Sjoukje uit Dronrijp op in een gezin met vier zussen. Na de lagere school ging Rein aan het werk bij de boer tot hij in 1958 militaire dienst moest treden. Sjoukje werkte na de lagere school als hulp in de huishouding en volgde een cursus naaien. In 1959 krijgen wordt er verkering gevraagd, waarna ze elkaar vier jaar later het ja-woord geven in 1963. Samen krijgen ze drie kinderen: Lolke, Jacob en Hendrika.

Met de familie

Met de kinderen werd volop genoten van vakanties in de stacaravan in Oudemirdum, waar vele fietstochten werden gemaakt. Ook later toen Rein en Sjoukje grootouders waren geworden, kwamen de kleinkinderen geregeld logeren in de stacaravan. Dit was altijd dolle pret volgens het echtpaar. Over de jaren heen krijgen ze in totaal acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Vrijwilligerswerk

Stil hebben ze nooit gezeten. Tot zijn pensioen in 2000 werkt Rein als Timmerman. Daarnaast werd er vrijwilligerswerk gedaan voor de kerk waarbij Rein de ramen lapte en Sjoukje het oud papier stapelde en wijkdame werd. Met zijn ervaring als timmerman kluste Rein heel wat af bij de kinderen en paste hij samen met Sjoukje op de kleinkinderen. Inmiddels genieten ze nu in redelijk goede gezondheid van hun oude dag.