Digitale Geletterdheid Simon Vestdijk Franeker

Leerlingen op de RSG Simon Vestdijk Franeker zijn zich al aan het voorbereiden op wat volgend schooljaar binnen ons curriculum wordt aangeboden: Digitale Geletterdheid.

We hebben hiervoor gekozen omdat kinderen al heel jong met digitale apparaten in aanraking komen. Niet iedereen krijgt de vaardigheden vanuit huis mee die anno 2024 onmisbaar zijn bij het leren, leven en werken. Eén van de vaardigheden van Digitale Geletterdheid is het kunnen lezen van een computer. Hoe werkt zo’n ding nou eigenlijk? Wat is een moederbord? Wat doet een processor? Of wat is RAM? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in de workshop, aangeboden door Cyber Campus Leeuwarden. Dit doen de leerlingen onder andere door de complete computer uit elkaar te halen en vervolgens weer in elkaar te zetten.

De workshop wordt afgesloten met Artificial Intelligence. Waarom weet de computer dingen?

Bij Digitale Geletterdheid is het van belang dat leerlingen kunnen omgaan met complexe situaties en dat ze doorzetten bij lastige en open problemen. Ze leren samenwerken om een gezamenlijk doel te bereiken en gaan op zoek naar nieuwe kennis en toepassingsmogelijkheden.

 

error: Bericht Beveiligd!