Flexflitsers in Friesland, welke levert de meeste boetes op

Sinds kort telt Friesland 2 flexibele flitspalen, beide palen rouleren elke 2 maanden van plek. De eerste flexflitser heeft in Friesland binnen 3 maanden tijd 2150 boetes opgeleverd, waarvan de meeste in de Waadhoeke.

Sinds begin juni staat er een flexflitser langs de Harlingerweg vlak bij de Karwei in Franeker. Deze flitspaal zal aan het begin van augustus weer een nieuwe plek krijgen, dit zal waarschijnlijk langs de stadionweg (bij het Abe Lenstra-stadion) in Heerenveen zijn.

Van de 6 Friese locaties zijn alleen de cijfers bekend van Buitenpost en Bitgummole, de andere locaties zijn nog te recent. In de eerste 3 maanden van het jaar stond de eerste flexflitser 2 maanden in Buitenpost en 1 maand in Bitgummole. In totaal heeft de flitser in die 3 maanden 2150 boetes opgeleverd. In Bitgummole heeft de flitser het meeste opgeleverd, daar is in één maand 1420 keer geflitst.

De flexflitsers worden ingezet op wegen waar een maximumsnelheid van 50-, 70- of 80 geldt, hoofdzakelijk om te kijken naar de effecten op de verkeersveiligheid, meld het OM. Naar verwachting komt er later van dit jaar of volgend jaar een focusflitser bij. Ook dit is een flexibele variant en controleert op afleiding, zoals appen en bellen achter het stuur. Ook deze controle variant komt naar Friesland.

error: Bericht Beveiligd!