Dikke winst voor Jupiterdames

Zondag 21 januari stond voor de dames van Jupiter ’76 de thuiswedstrijd Vrone 2 uit Sint Pancras op het programma. In de uitwedstrijd (de eerste van de competitie) had men met 21-13 verloren, dus men was gebrand op revanche.
Het openingsdoelpunt kwam van Sandra Hofstra, waarna Vrone er 1-2 van maakte. Dat was ook de enige keer dat men voor stond. Iris v/d Veen maakte er via een strafworp 2-2 van waarna Marie-jetske Lettinga met veel snelheid 2x scoorde. Door een doelpunt van Maaike Osinga en twee van Iris (waaronder opnieuw een strafworp) werd het eerste gat geslagen: 7-2.
Vrone liet zich niet kennen en scoorde vervolgens 2 maal achter elkaar. Rianne Wijbenga kwam uit de hoek lopen en vervolgens scoorde ze met een schijnbeweging: 8-4. Vrone kreeg wel opgelegde kansen, maar Yvonne van Wier stond goed te keepen en stopte o.a. een strafworp en break-out. Aan Jupiterzijde werd de break wel goed uitgevoerd waardoor Nynke de Jager en Marie-jetske (2x) scoorden:11-5. De beide teams hielden het tempo er in en er volgden voor rust nog veel doelpunten. Voor Jupiter gebeurde dat door Ancilla Roerink, Marije Bijlsma, Sandra en Maaike. De ruststand werd hiermee 15-9.

In de rust had coach Maarten Jansen een paar tips waardoor men de dekking nog iets meer dicht zou moeten krijgen. De dames hadden dit blijkbaar goed in hun oren geknoopt want men begon zeer sterk aan de 2e helft. Vanuit een goede dekking werd er snel de aanval gezocht en de dames maakten zo het ene doelpunt naar het andere. Via Ancilla (2x) Maaike (2x) Iris (2x) en met slechts 2 tegendoelpunten was de stand na een klein kwartier spelen 21-11. Hierna verslapte toch wat de aandacht en werd er in de verdediging wat foutjes gemaakt. De goed leidende scheidsrechters Luuc Eisenga en Arjan de Jong gaven Vrone onder andere 3 strafworpen, waarvan Yvonne er weer één wist te stoppen. Vrone kwam zo wel iets terug in de wedstrijd tot 22-15 (Jupiterdoelpunt van Marie-jetske), maar daarna had Maaike haar vizier scherp staan en schoot 3x raak zodat het 25-16 werd. Uiteindelijk scoorde Nynke het laatste doelpunt voor Jupiter waarmee de eindstand van de leuke, doelpuntrijke wedstrijd 26-18 werd.
Volgende week spelen de Jupiterdames uit tegen Lacom’91 (Noord-Scharwoude).

Overige uitslagen:

Gemengde D-jeugd    : Jupiter ’76     – Wieringerwaard       : 10 –   2

Heren C-jeugd            : Jupiter ’76     – Unitas                       : 22 – 28

Dames A-jeugd          : Jupiter ’76     – Spartanen 3              : 14 –   9