Grutto - De reis van onze nationale volgelshow

Documentaire festival KUSTLICHT bij De Koornbeurs

Theater de Koornbeurs organiseert op 3, 4 en 5 maart het documentaire festival KUSTLICHT. Kustlicht is een uniek documentaire-festival, waarbij de beste documentaires van dit moment worden vertoond. Tien mooie documentaires komen dit weekend voorbij. Ook is er ruimte voor verdieping tijdens voor- en nagesprekken met o.a. Ruben Smits (Grutto) en Gerard van der Veer/Syds Wiersma (Kibboets op de klei).

Het documentaire-festival KUSTLICHT toont een breed scala aan documentaires. Op vrijdagavond wordt het festival geopend met meerdere films, waaronder de film Boiling Point. In deze film probeert Chef-kok Andy zijn Londense restaurant ondanks alle tegenslag draaiende te houden op de drukste dag van het jaar. Dit alles is gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take. De zaterdag staat in het teken van meerdere docu’s en daarnaast een hapje, drankje en live-muziek. Speciale docu’s zijn bijvoorbeeld Grutto! De reis van Onze nationale Vogel (maker Ruben Smit), Hallelujah (over het leven van Leonard Cohen) en Dreaming Walls (Een documentaire over het legendarische Chelsea Hotel in New York City, al meer dan een eeuw een icoon van de tegencultuur en een toevluchtsoord voor kunstenaars).

Zondag 5 maart staat geheel in het teken van Omrop Fryslân, met ’s ochtends Fryslân doks en ’s middags de gehele serie (3 afleveringen) van Kibboets op de klei. Hierbij vinden voor- en nagesprekken plaats, gezien het belang van deze boeiende geschiedenis voor Friesland en speciaal Franeker.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Koornbeurs; www.theaterdekoornbeurs.nl

Hier is ook het volledige programma te vinden.