Echtpaar Bolhuis-Karsten 60 jaar getrouwd

Vandaag 25 april zijn Jaap Bolhuis en Jantje Karsten 60 jaar getrouwd!  Burgemeester Eduard van Zuijlen feliciteerde het echtpaar met dit heugelijke feit! Jaap Bolhuis was 16 jaar, toen hij met zijn vader naar Friesland kwam om te werken. Hij werd arbeider bij Boer Siderius. Hier werkte Jantje Karsten als dienstmeisje. Het klikte tussen hen beiden, en zoals Jaap zegt;“sieten se wol es tegearre te tútsje boatsjen”, in de berm. Hierna ging Jaap bij Jongbloed in Wytgaard werken, waarna hij weer met zijn vader terug ging naar  Groningen. Jantje (nu zijn vrouw) kreeg toen verkering met een andere jongeman, maar het was niet zoals met Jaap. Na 2 jaar trok Jaap weer de stoute schoenen aan, toen hij in Friesland in het hooi ging bij Oatze Bonnema op Yet. Hij zocht zijn lieftallige Jantje weer op in Oosterlittens.

Jaap Bolhuis ging in dienst in Leeuwarden, waar hij rijles voor vrachtwagens gaf. Na de diensttijd zijn zij getrouwd op 25 april 1956. Jaap kwam bij de CCF te werken en Jantje Bolhuis draaide haar hand niet om voor een krantenwijk of helpen waar dit nodig was. In Jellum-Bears kregen zij hun zoon Gezinus. Later is hun gezin in Oosterlittens gaan wonen waar ze nog 2 dochters kregen, Tineke en Durkje.

Toen Jaap Bolhuis na een lange en mooie periode op de CCF met de vut ging en Jantje altijd met veel plezier voor de kinderen gezorgd had, werd het  tijd voor mooie fietsvakanties met de caravan door Nederland. En een eerste buitenlandse reis naar Oostenrijk. Prachtige jaren. Zes jaar geleden werd het besluit genomen om naar Groot Sjaerdema te verhuizen in Franeker.

Elke dag een feest, Biljarten, Kaarten, Sjoelen. Zeven april jl. heeft de fam. Bolhuis de sleutel van hun nieuwe appartement in Theresia ontvangen. Een prachtig nieuw stekje met uitzicht op het water. Voor hun 60 jarig Huwelijk zijn ze samen alvast met de kinderen en kleinkinderen (3 meiden en 4 jongens) een weekend naar Terschelling geweest. Om nooit te vergeten! Bolhuis zei dan ook laatst tegen een kleindochter: “Wat bin we toch ryk!”

error: Bericht Beveiligd!