Echtpaar de Vries 60 jaar getrouwd

Vandaag, Maandag 6 juli viert het echtpaar de Vries-Huisman hun 60 jarig huwelijk. Burgemeester Fred Veenstra heeft het paar hedenmorgen bezocht en het ectpaar gefeliciteerd met dit heuglijke feit.

Jouke (Joop) de Vries, zoon van een postbode, geboren in Murmerwoude op 2 juni 1928 en Geertje Huisman, dochter van een politieagent, geboren in Leeuwarden op 16 juni 1928, ontmoeten elkaar in de Westerkerk in Leeuwarden in 1948. Door de woningnood na de oorlog vinden ze pas in 1955 een woning in de Johan Wagenaarstraat in Leeuwarden en trouwen op 6 juli 1955.

Ze krijgen drie kinderen, twee dochters en een zoon. Na zijn werk bij de FABO en Hartenlust verhuizen ze in 1967 naar Franeker waar Joop gaat werken als administrateur bij de Gemeente Franeker. Ze komen te wonen in de Prof. U Huberstraat, waar ze mooie herinneringen aan hebben. Joop is actief in het kerkenwerk en Geertje is jaren bezoekdame in de PZ. Als de gemeente Franeker gaat fuseren met Barradeel komt Joop in de VUT. In 2009 verhuizen ze naar de Saxenstate.  Het paar heeft inmiddels 5 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!