Fotograaf Marcel Teensma in de prijzen

In verband met hun 10 jarig bestaan organiseerde Nauta’s Botenverhuur een fotowedstrijd met als thema “Franeker vanaf het water”. Vele inzendingen volgden. De één nog mooier dan de andere. Er kwamen zelfs foto’s uit België binnen!
De jury, bestaande uit Paul Terpstra (Foto Hommema), Gaele Groen (journalist) en Jellie van Houten (voorzitter fotoclub) kwam op 1 juli bij elkaar om de mooiste plaatjes eruit te te kiezen . Wat er volgde was een ‘drege’ discussie.

Het bleek dat de meeste foto’s een verhaal vertellen over Franeker en haar historische binnenstad. Er zat spanning in een aantal foto’s; kregen ze verrassende inkijkjes te zien, maar ook de romantiek werd niet vergeten.De jury heeft uiteindelijk gesproken; de prijswinnaars zijn geworden:

Prijs 1 t/m 3: Marcel Teensma, Willem R. Miedema en Gert van der Plas. Zij ontvingen allen een vaartocht, bezoek aan het Planetarium en een traktatie bij Bakker van der Kloet, aangeboden door de resp. organisaties.

Prijs 4 en 5: Klaas Keizer en Djûke Miedema. Zij kregen een vaartocht aangeboden.

Een bijzondere vermelding gaat naar Petrus Strikwerda. De jury was het er unaniem over eens; uit deze foto spreekt het plezier die men kan beleven op het water. Dit werd beloond met een afdruk van de foto, spontaan aangeboden door Foto Hommema.

foto: de winnende foto van Marcel Teensma & de prijswinnaars bij de uitreiking. Op de laatste foto ontbreekt Gert van der Plas.

11 © Eigen foto's1 © Eigen foto's 2 © Eigen foto's 3 © Eigen foto's 4 © Eigen foto's 5 © Eigen foto's6 © Eigen foto's 7 © Eigen foto's8 © Eigen foto's 9 © Eigen foto's10 © Eigen foto's

error: Bericht Beveiligd!