René de Vries (r) op bezoek bij familie Vellinga - Foto Joachim de Ruijter

Echtpaar Vellinga 60 jaar getrouwd

Siem Vellinga en Jetske Vellinga – Miedema trouwden op 11 april 1963 en vieren dit jaar hun 60-jarig huwelijk. Een feestelijke gebeurtenis en daarom kwam wethouder René de Vries het echtpaar op 12 april persoonlijk feliciteren namens het gemeentebestuur van Waadhoeke.

Achter op de brommer

De eerste kennismaking was op 4 mei 1957. Siem (Simon) was met zijn vriend op de brommer in Sexbierum, toen Jetske en haar zus Dirkje en ik naar de dodenherdenking wilden gaan. Daar zijn ze dus niet geweest. Na een ritje achter op de brommer hebben ze een nieuwe afspraak gemaakt. Siem was 17 jaar en ik net 16 jaar. Siem is opgegroeid in Ried en heeft nog 2 zussen.

Werken in mechanisatie en administratie

Na de lagere school ging hij direct aan het werk. Eerst bij de boer en toen in de mechanisatie. En maakte hij grasmachines, landbouwmachines en later heftrucks. Jetske zat in de derde klas van de toen nog ULO te Franeker. Jetske is geboren in Sexbierum. Komt uit een gezin van 12 kinderen, dus het was mee aanpakken. Ook heeft ze veel verdiend met schoonmaken, landwerkzaamheden. Zo ging ze voor schooltijd bieten verdunnen. En na schooltijd bessen plukken, kleedjes haken en verkopen dit om de school maar te kunnen betalen. Na haar schooltijd heeft ze gewerkt als administratief medewerkster en als typiste. Eerst op de melkfabriek en tot hun huwelijk bij Gemeentewerken Barradeel.

Gezin in Sint Jacobiparochie

Na 6 jaar verkering hebben ze een huis gekocht in Sint Jacobiparochie. Ze hebben 1 zoon, 2 dochters en schoonzoons en 4 kleinkinderen en een heel lief achterkleinkind (Menno Siem) gekregen.

Reizen

Ze hebben vele busreizen gemaakt, cruises, gevlogen en zelfs in een luchtballon gevaren. Het was een hele verrassing toen op 3 juni 2014 burgemeester Krol kwam met een Koninklijke onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat Jetske deed. We zijn nu 83 en 82 jaar en leven gescheiden, omdat Siem wordt verpleegd in St.-Annaparochie. Jetske gaat iedere dag bij hem op bezoek.

error: Bericht Beveiligd!