Een bijzonder mooi Fryske Krystconcert van Advendo en zangers

Op een bijzondere locatie, de grote Martinikerk in Franeker, verzorgde het Advendo orkest samen met bekende zangers het Fryske Krystkonsert. Voor dit concert zijn speciale arrangementen geschreven en teksten vertaald naar het Fries. 

Afgeladen vol zat de Martinikerk in Franeker, de animo was zo groot dat ze wel twee keer het concert hadden kunnen geven. De kerk was sfeervol versierd en verlicht, in kerstsferen. Terwijl het buiten erg fris was met temperaturen onder nul, was het in de kerk lekker warm. Vanuit elke hoek van de kerk was het concert goed te volgen via beeldschermen. Het publiek genoot zichtbaar, de één sloot zijn ogen en de ander kreeg een grote glimlach. 

De zangers, Piter Wilkens, Iris Kroes, Syb van der Ploeg, Hiske Oosterwijk en Peter van der Zwaag zongen bekende nummers zoals ‘Have yourself a merry little Christmas’ (In smûke lytse Kryst), ‘All I want for Christmas’ (All wat ik foar Kryst wol) en Halleluja, allemaal vertaald naar het Fries en zo ook gezongen. Siep van der Ploeg zong één van zijn eigen bekende nummers ‘In Nije Dei’ en Iris Kroes speelde later ‘Stille nacht’ op haar Harp. 

Wij van FranekerActueel mochten aanwezig zijn bij dit adembenemende concert en hebben dit weer voor u vastgelegd.