Een culinaire metamorfose bij Poort van Franeker *foto’s*

Een culinaire metamorfose bij Poort van Franeker, vandaag 20 januari de heropening, na immense keukenverbouwing

Eigen foto oude situatie

Na een periode van drie weken gesloten te zijn, opent Poort van Franeker weer de voordeur voor haar gasten. De sluiting was nodig vanwege een ambitieuze keukenverbouwing, een langgekoesterde droom die na acht jaar toewijding en hard werken nu werkelijkheid wordt.

Het hart van Poort van Franeker heeft een grote verbouwing ondergaan. “It moat earst op syn mâlst”, stond in een berichtje op de socials. En dat is niet gelogen. De keuken is compleet gestript, vergroot door een gedeelte van de opslagruimte erbij te betrekken en een stukje van de gang. Daarnaast is er een nieuwe looproute gecreëerd vanuit het restaurant, dwars door de kelder waar eerder de biervaten stonden.

eigen foto oude situatie

Wat we nu zien is een moderne keuken, voorzien van slimme apparatuur, die niet alleen groter is, maar ook praktischer. “Het enthousiasme bij het team is groot en we kijken ernaar uit om vanuit de nieuwe keuken weer heerlijke gerechten te bereiden en catering te kunnen verzorgen voor onze gasten”, aldus Sonja Norder.

Eigenaren Sonja en René Norder zijn dankbaar voor het voortdurende vertrouwen van de gasten, die het hotel-restaurant keer op keer bezoeken en ook online hoog waarderen.

Vandaag, zaterdag 20 januari, start ook weer de SOEPDAG. Tussen 11.30 en 14.30 uur kunnen gasten hun eigen soeppan meebrengen en heerlijke liter(s) SNERT en SOEP VAN DE DAG afhalen. Verder staat het team klaar om gasten te verwelkomen voor een kopje koffie, lunch of diner (reserveren gewenst).

Hierbij een overzicht van de vernieuwde situatie