© FranekerActueel.nl
© FranekerActueel.nl

Van code geel voor gladheid naar storm in een etmaal

De één vindt een weer code nuttig en de ander wordt er niet goed van, des al niet te min regent het weer codes de aankomende dagen.

We hebben een winterse week gehad en daar komt verandering in. Op zondag slaat het weer om naar zacht en onstuimig door storm Isha.

In de loop van zondag ochtend wordt er neerslag verwacht en vanwege de lage grond temperatuur kan dat zorgen voor gladheid. Code geel vanwege kans op gladheid van zondag 7.00 uur tot 11.00 uur 

De zondagochtend start met temperaturen rond het vriespunt, welke in de middag oplopen tot een graad of 6. Tegelijkertijd begint het te waaien en neemt de wind toe tot windkracht 6 a 7 met zware windstoten. In de nacht loopt de temperatuur op tot een graad of 8 en daarmee neemt de kracht van de storm ook toe, met kans op storm windkracht 9 en zeer zware windstoten tussen de 90 – 110 km/u.  Het hoogtepunt van storm Isha wordt verwacht einde van de nacht, begin van de ochtend. Ook hiervoor code geel vanwege windstoten vanaf zondag 22.00 uur tot maandag 9.00 uur.

Het blijft onstuimig en richting de woensdag krijgen we weer te maken met stormachtige westenwind. Wordt vervolgd.

error: Bericht Beveiligd!