Eerste tulpenloop Sexbierum (hardloop of wandel)

Op zaterdag 29 april organiseert de Sportvereniging Friesland uit Sint Jacobiparochie de 1e Tulpenloop in Sexbierum. Een hardloop- en wandelevenement over 5 en 10 kilometer langs prachtige tulpenvelden ten noorden van Sexbierum en Pietersbierum.

Vorig jaar bezochten enkele bestuursleden de tulpenvelden bij Sexbierum. Toen ontstond het idee om hier in het voorjaar van 2023 een Tulpenloop te organiseren langs de bloeiende tulpenvelden. De start is bij sportpark ‘’De Lytse Trije’’ van voetbalvereniging AVC. Onderweg komen de deelnemers langs een aantal tulpenvelden. Tjibbe en Acronius, de eigenaren van het tulpenbedrijf Hanenburg-Hettinga, verlenen graag hun medewerking aan deze Tulpenloop.

Er is gekozen voor een afstand van 5 en 10 kilometer voor hardlopers en wandelaars. Zo kunnen jong en oud hardlopend of wandelend meedoen.

Beide routes gaan voor een groot deel via de Hoarnestreek, waarlangs de tulpenvelden staan. Onderweg is een verzorgingspost ingericht. Op twee plaatsen moet een drukke provinciale weg worden overgestoken. Het White Angels Verkeersteam zorgt hier voor een veilige oversteek. De routes worden duidelijk aangegeven met krijtkalkpijlen op de weg en met bordjes.

De start van de hardlopers is om 11.00 uur en de wandelaars starten vanaf 11.15 tot 12.00 uur. De wandelaars moeten voor 15.00 uur binnen zijn.

Inschrijven voor dit unieke evenement, in een typisch Hollandse omgeving, kan al vanaf 25 februari op de website: https://svfriesland.nl/evenementen/

Wie voor 22 april inschrijft is verzekerd van een bosje tulpen na de finish. De finishtijden van de hardlopers worden handmatig genoteerd. De uitslag komt binnen 24 uur op de website van SV Friesland. Er zijn geen prijzen te winnen. Genieten van de mooie omgeving is deze zaterdag belangrijker dan een snelle tijd. En wie wil geen prachtige actiefoto in het tulpenveld? Na-inschrijving is mogelijk als de limiet van 150 deelnemers nog niet is gehaald, maar is wel duurder dan voorinschrijving. Na-inschrijving kan ter plaatse in de kantine van AVC vanaf 10.00 uur.

Na de finish is er de traditionele SV Friesland eindverzorging. Verder is in de kantine van AVC, Spoardyk 4, 8855 HW Sexbierum, een hapje en drankje verkrijgbaar.

Voor iedereen die de afstanden hardlopend of wandelend kan afleggen!