Wethouder Jan Dijkstra opent compostdagen Waadhoeke

Waadhoeke doet mee aan de landelijke compostactie. Inwoners van de gemeente kunnen op vrijdagmiddag 24 maart en zaterdagochtend 25 maart gratis compost halen op 6 locaties in de gemeente. Wethouder Jan Dijkstra opent de compostactie. Hij deelt op zaterdagochtend 24 maart om 09.00 uur de eerste schep compost uit bij loon- en grondverzetbedrijf Westra aan de Voltastraat 9, 8801 PL te Franeker.

Compostdagen Waadhoeke
De compostdagen in Waadhoeke zijn op vrijdag 24 maart van 13.00 tot 16:30 uur en op zaterdagochtend van 09:00 tot 13:00 uur. Inwoners van de gemeente kunnen op die momenten gratis compost halen op 6 afhaalpunten, deze zijn te vinden op de website van Waadhoeke. Per voertuig mag men maximaal een halve kuub post meenemen.

Een echt kringloopproduct

In Nederland leveren we groente-, fruit- en tuinafval gescheiden in. Daar maken de afvalbedrijven vervolgens compost van. De landelijke compostactie is om iedereen daarvoor te bedanken. Compost is een echt kringloopproduct, want natuurlijk materiaal van de bodem komt terug in diezelfde bodem. Dat is goed voor het milieu. En compost werkt ook nog eens heel goed voor bodem, tuin en alles wat daarin groeit, bloei en leeft. Beter kan het niet en afval scheiden is altijd een goed idee!

 

error: Bericht Beveiligd!