Het Eisinga Planetarium nodigt alle leerkrachten uit

De uitbreiding van het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium met een educatieve expositie biedt scholen nog meer kansen dan voorheen. Boven de nieuwe entree worden op eigentijdse wijze allerlei sterrenkundige zaken verhelderd. Van onze maan tot aan de randen van het heelal.

Er zijn veel aanknopingspunten voor het onderwijs te vinden in het Eisinga Planetarium. Zo is het één van de vensters in de Canon van de Nederlandse Geschiedenis én in de Fryske Kanon. Met nieuwe programma’s voor het Voortgezet Onderwijs sluit het museum aan bij het feit dat sterrenkunde daar nu deel uitmaakt van het natuurkundeonderwijs.

Leerkrachten uit het basis- en voortgezet onderwijs kunnen op dinsdag 25 oktober hiermee kennismaken. Na een ontvangst met soep en broodjes krijgt wie dat wil een uitleg bij het Planetarium van Eisinga. Ook kan men op eigen gelegenheid het museum bekijken, waaronder de nieuwe expositie De Ruimte. Intussen worden de educatieve programma’s gepresenteerd.

De avond duurt van 18 tot 21 uur. Deelname is gratis. Opgave graag vóór 18 oktober door een mail te sturen aan info@planetarium-friesland.nl t.a.v. Frank Belt, medewerker educatie.

nieuwe-expositieruimte-uitbreiding-persfoto