Elfde Gratis Kerstmaaltijd, in De Voorhof op Tweede Kerstdag

Elfde Gratis Kerstmaaltijd, een gewaardeerde traditie, Dineren in De Voorhof op Tweede Kerstdag, In De Voorhof in Franeker wordt op Tweede Kerstdag weer een kerstdiner gehouden met wie er maar wil aanschuiven. Leden van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) en de christelijke gereformeerde kerk, die in De Voorhof samenkerken, serveren een feestelijk dinerbuffet voor hun stad- en streekgenoten; gratis.

Kerst is misschien wel het meest gevierde feest ter wereld. Mensen zoeken massaal familie en vrienden op, of bespreken samen een dure tafel in een restaurant. Voor wie daar geen geld of gezelschap voor heeft, kunnen het juist heel donkere en stille dagen zijn. Maar De Voorhof kent een traditie van oergezellige kerstdiners waar mensen van zeer uiteenlopende achtergrond, gelovigen én onkerkelijken, samen genieten van lekker eten, kerstsfeer en hillige mienskip.

Het Voorhof-kerstdiner werd in 2006 voor het eerst gehouden en is sindsdien jaarlijks een groot succes. Zowel het gevarieerde gezelschap van bezoekers, als de groep kerkleden die de maaltijd bereiden en serveren, genieten van deze manier van samen Kerst vieren. Geregeld komt het voor dat enthousiaste gasten een jaar later familie of vrienden meenemen.

Het diner wordt verluchtigd met muziek en kerstliederen, een verhaal, een quiz, en natuurlijk lezing uit het Kerstevangelie. Ook voor kinderen en jongeren is er aandacht en lekker eten. Mensen die geen eigen vervoer hebben en slecht ter been zijn of van ver komen (meestal zijn er ook gasten uit Sexbierum en Tzum) kunnen worden gehaald en gebracht.

De aanloop naar het kerstdiner begint maandag 26 december vanaf ongeveer vier uur ’s middags met live muziek en een gezellig voorafje; de maaltijd zelf wordt vanaf ongeveer zes uur opgediend en duurt naar verwachting tot een uur of acht. De toegang is vrij, maar aanmelden vooraf is nodig met het oog op de inkopen. Dat kan tot en met 21 december bij Marion van Wijnen per telefoon (06-23478723) of per email (diaconie@devoorhof.nl). Met een speciaal dieet kan rekening worden gehouden.

error: Bericht Beveiligd!