Er was eens…… Levende etalages in binnenstad Franeker.

Er waren eens…… Levende etalages in de binnenstad in Franeker. Vrijdagavond 16 december vanaf 19.00 uur is de hele stad Franeker omgetoverd tot sprookjesstad. Dit levensechte sprookje wil je natuurlijk niet missen! ​

Sprookjesverteller Frank Belt opent de avond met het vertellen van een sprookje. En Assepoester opent samen met haar prins het bal. Door de hele stad zijn verschillende sprookjes te bekijken in de etalages van de winkels.

Met een magisch muntje die je in het bakje gooit komen de etalages tot leven. Deze magische muntjes en de lijsten van de deelnemende winkels kun je krijgen bij de kerstengeltjes die in de stad rondlopen.

Deze sprookjesavond is tot stand gekomen door een samenwerking van: de Ster van de Elfsteden, Theater de Koornbeurs, Anne Bo Joostema, studenten van de musicalopleiding en theatergroep Must. Kom eens kijken in het Kerstdorp van Franeker.

In het centrum van Franeker bij de grote Martinikerk is een prachtig kerstdorp neergezet. Bijna alle scholen in Franekeradeel hebben hieraan meegewerkt. In het dorp zijn verschillende kerstfiguren te zien die naar eigen inzicht zijn omgetoverd in iets heel speciaals.

Het kerstdorp wordt geopend sinds 9 december. Op de koopavonden en in het weekend kun je door het kerstdorp heen wandelen. Op de andere dagen kun je door de openingen in het doek naar binnen gluren. Door de vele lichtjes die branden is dit een sfeervol geheel wat je zeker moet komen bekijken!

De prijsuitreiking voor het mooiste kerstfiguur zal op zaterdag 17 december om 15.00 uur zijn.

error: Bericht Beveiligd!