Bibliotheek Franeker

Er is in november weer van alles te doen in Bibliotheken Franeker en Dronryp!

Voor kinderen is er in november heel veel te doen in de bieb. Op 2 november is er een voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Dronryp. Kinderen van 2 tot 5 jaar worden heerlijk voorgelezen en kunnen daarna nieuwe boekjes uitkiezen voor thuis (woensdag 2 november, 15.00-15.30).  Ook kunnen kinderen hun handen uit de mouwen steken in de maakplaats. Die is in Bibliotheek Franeker open op 4, 5 en 19 november en in Dronryp op 12 en 26 november. In de maakplaats kunnen kinderen en volwassenen aan de slag met robots, 3D-printer, lasersnijder, vinylsnijder en nog veel meer. Er zijn jongeren aanwezig om te helpen. Spelen, bouwen en programmeren in de maakplaats is gratis.

Babybieb, kinderyoga en sinterklaasverhalen

Voor de allerkleinsten is er de maandelijkse babybieb. Donderdag 3 november zijn ouders met hun baby (van 3 maanden tot ongeveer anderhalf jaar) welkom in Bibliotheek Franeker om bij te kletsen met andere ouders, boekjes uit te zoeken, liedjes te zingen en voor te lezen. (donderdag 3 november, 11.00-11.30 uur). In Huiskamerbibliotheek Ried worden dinsdag 29 november de mooiste sinterklaasverhalen verteld aan peuters en kleuters (14.30-15.00 uur). Woensdag 30 november is het weer tijd voor de maandelijkse kinderyoga in Bibliotheek Franeker (15.00-16.00). Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Handletteren en schermstrijd

Natuurlijk is er ook genoeg leuks te doen voor volwassenen. Dinsdag 1 november is er een gratis workshop handletteren in Huiskamerbibliotheek Ried (19.00-21.00 uur). Zaterdag 5 november kunnen ouders die thuis regelmatig een schermstrijd met hun kinderen voeren, aanschuiven bij mediacoach Evelyn Verburg in Bibliotheek Dronryp (10.00-11.30 uur).

Tentoonstelling van én op de koffie met Erik Pater

In Bibliotheek Franeker is de hele maand november een tentoonstelling van Erik Pater. Erik wil zijn publiek verrassen, laten verwonderen en laten genieten van zijn kunstwerken. Hij maakt niet-alledaagse schilderijen. Nieuwsgierig naar wat hij maakt en hoe hij dat doet? Bekijk zijn werk in de bibliotheek en kom op de koffie. Woensdag 16 november komt hij langs in Bibliotheek Franeker om meer te vertellen over zijn werk (10.00-11.30 uur).

Ingrid Wassenaar: oud worden, jong blijven

De hele maand november is het traditiegetrouw Nederland Leest en krijgen leden en bezoekers het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau van de bibliotheek. Helemaal voor niks en ze mogen het nog houden ook. Zolang de voorraad strekt natuurlijk. Nederland Leest staat dit jaar in het teken van oud worden, jong blijven. En daar weet Ingrid Wassenaar, expert op het gebied van gezondheid, voeding en hormonen alles van. Ze vertelt erover op vrijdag 25 november in Bibliotheek Franeker. De toegang is gratis. (20.00-21.30 uur)

Elke week in Bibliotheek Franeker

Beter leren lezen en schrijven kan in het Digi-Taalhuis in de bibliotheek. En wie vragen heeft over smartphone, tablet of laptop kan met het apparaat langskomen tijdens het digitaal spreekuur in Bibliotheek Franeker, elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. Een dagvaarding ontvangen, vragen over uw uitkering of echtscheiding? Kom dan naar het gratis juridisch spreekuur in Bibliotheek Franeker, elke donderdag van 16.00 tot 17.30 uur.