‘Erfguod yn ‘e hannen’

Zorginstelling Noorderbreedte met een locatie in Franeker – Westerpoort organiseert regelmatig activiteiten voor haar bewoners. Naast de vaste medewerkers beschikt Noorderbreedte over een flink aantal vrijwilligers welke hiervoor kunnen worden ingezet. Al geruime tijd heeft een groepje vrijwilligers, voor de eerste keer, samen met het museum Martena aan een educatieve middag gewerkt voor de bewoners van de Westerpoort in Franeker.

Onder de naam ‘erfguod yn ‘e hannen’ werd er samen met een viertal vrijwilligers van het museum donderdag 22 december 2022 gehoor gegeven aan deze educatieve middag.

Het museum had speciaal voor deze middag een groot aantal spullen uit het depot gehaald waarvan zij niet precies wisten waarvoor het gebruik diende te worden of ze wisten bijvoorbeeld niet hoe iets hete. Samen met een aantal genodigde bewoners werd in een gezellige kerst sfeer geprobeerd hier samen achter uit te komen.

Natuurlijk kan een kop koffie met koek niet ontbreken en zo werd het een geweldige middag die veel informatie en gezellige gespreken opleverde.

 

error: Bericht Beveiligd!