Vuurwerkgigant Franeker is er klaar voor… *foto’s*

Na een paar jaar van vuurwerkverboden, door de Coronacrisis mag er dit jaar weer volop vuurwerk worden afgestoken, weliswaar aangepast, want knalvuurwerk en vuurpijlen zijn wel verboden. Maar voor de liefhebber van vuurwerk: niet getreurd, de keuze in boxen is enorm en zeker bij de grootste vuurwerkwinkel van de hele regio en de enige overgebleven vuurwerkwinkel in Franeker, De Vuurwerkgigant in Franeker

Enorme voorraad

Met een capaciteit van 50.000 kilo opslagruimte is de vuurwerkgigant er klaar voor en zullen de verkoopdagen 29, 30 en 31 december de voorraad snel doen slinken want de vraag is groot, uit het hele land komen de kopers naar Franeker toe om te kopen en of de bestellingen op te halen, want die komen echt uit het hele land, waarom dan? is de vraag die we aan eigenaar en vuurwerkliefhebber Taeke Brouwer stelden. “Simpel zei Taeke, ten eerste de prijzen, we zijn goedkoop! Heel goedkoop en zeker ten opzichte van andere verkopers en dat scheelt soms wel 50%, daarnaast hebben we een enorme keus en grote voorraad!, maar benadrukt hij wel op = op.” 

Bevoorrading:

De voorraad is dan wel enorm, maar er komen nog twee stevige leveringen aan volgende week, want de verwachtingen voor de verkoop zijn best wel hoog, na twee “vuurwerkloze” jaarwisselingen. De inkoop is slim geregeld d.m.v. een gezamenlijke groep winkels, een kantoor in China en dus korte lijntjes! En daar profiteert de klant uiteindelijk ook van.

Bestellingen:

De meer dan 1000 bestellingen zijn de afgelopen weken ingepakt en staan klaar om te worden geleverd, wel was er een tegenslag en werd er een artikel op het laatste moment door de keuringsinstanties afgekeurd en moesten ze een kleine 500 pakketten weer openen en eruit halen, alle klanten krijgen uiteraard hun geld terug. Maar zorgt wel voor extra werk.

Verkoop:

De officiële verkoopdagen zijn 29, 30 en 31 december:

  • 29 december van 6:00 uur tot 20:00 uur
  • 30 december van 6:00 uur tot 20:00 uur
  • 31 december van 6:00 uur tot 18:00 uur
  • Vuurwerkgigant Franeker, Oostelijke Industrieweg 19

Oliebollen:

Naast de verkoop van vuurwerk kunt u tijdens de openingstijden ook terecht bij een kraampje van Bakkerij van der Kloet voor de lekkerste oliebollen.

Wij keken even mee bij de Vuurwerkgigant in Franeker