Expositie in de kerk van Achlum

De kerk  van Achlum doet  mee aan Tsjerkepaad. De hele zomer van 4 juli tot 12 september is  de kerk  op zaterdagmiddag van 13.30-17.00 uur te bezichtigen. In dezelfde periode hangt in de kerk van Achlum  een foto expositie met als titel: Met hart en ziel.

Het is een ode aan de bode.  38 jaar lang was dhr. Rients de Boer bode bij de begrafenisvereniging in Achlum. Een vak waar hij zijn hele hart en ziel in kwijt kon.  Vlak voor zijn afscheid, begin dit jaar,  is er een fotoreportage gemaakt van dit speciale beroep door  Roelie Anema. Het is een ingetogen zwart wit reportage geworden. De expositie is mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het  Achlumer Achmeafonds.

Tijdens de openingstijden  zijn  er vrijwilligers aanwezig die kunnen vertellen over de bijzonderheden en de historie van de kerk. Verschillende organisten komen deze zaterdagen het  orgel  bespelen.

Op 18 juli en 29 augustus is er om 14.30 uur een rondleiding door Achlum met volksverhalen en historische feiten. De rondleiding duurt een dik uur. Kosten: vrije gift.

foto van de expositie gemaakt door:  Roelie Anema.

Kerk Achlum

error: Bericht Beveiligd!