F.Z.C.’54 op koers in Zwemcompetitie

In Harlingen werd op 16 januari de 3e ronde van de Nationale Zwemcompetitie gehouden. F.Z.C.’54 streed deze zaterdag tegen ZPD uit de Westereen, Wetterwille uit Burgum en de thuiszwemmende ploeg de Vikings.

Het was druk en warm in zwembad de Derde Haad waar veel toeschouwers aanwezig waren om de zwemmers aan te moedigen.  F.Z.C.’54 kwam niet goed uit de startblokken, het estafette team werd door een te vroege overname helaas gediskwalificeerd. Daarna werden de ruggen gerecht en werd de ene na de andere goede prestatie neergezet.

Uitschieters waren Kai Zwever met  een persoonlijk record van vier seconden op de 50m vlinderslag, op dezelfde afstand wisten Laura van der Velde en Jurre Broekstra zichzelf met twee seconden te verbeteren.
Op de 100m rugcrawl waren,  Sterre van der Wal (PR van 6 sec.),  Djurre van der Wal (PR van 7 sec), Bart de Vos (PR van 3 sec) en Vito Kuperus (PR van 6 sec) in topvorm.
De 200m wisselslag ging voor Liza Scheenstra in een persoonlijk record van 7 seconden terwijl Darren Sieswerda zichzelf verbeterde met maar liefst 16 seconden!

Ondanks de diskwalificatie kwamen de zwemmers uiteindelijk in deze wedstrijd als tweede uit de strijd, alleen Wetterwille deed het net iets beter. Dit resulteerde in deze ronde van de competitie in een keurige 5de plaats op de ranglijst.

Kijk voor alle uitslagen en foto’s op www.fzc54.nl

IMG_6265

error: Bericht Beveiligd!