F.Z.C.’54 riant aan kop in Friese Vijf zwemcompetitie

De derde Friese Vijf zwemwedstrijd, afgelopen zaterdag in thuiszwembad Bloemketerp leverde geen verrassingen op, wederom waren de zwemmers van F.Z.C.’54 te sterk voor de overige deelnemers van ZPD uit de Westereen, Wetterwille uit Bergum, de Granaet uit Dokkum en Orca uit Leeuwarden.

Natuurlijk wilden de 23 zwemmers goed voor de dag komen tijdens hun thuiswedstrijd, tientallen ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zaten langs de kant om de prestaties van hun familieleden te volgen en dat gaf de meeste zwemmers vleugels.

Opvallend was dat er vooral technisch goed gezwommen werd, hetgeen resulteerde in maar liefst 35 persoonlijke records!

De grootste verbetering was deze keer voor Berber van Emmen, zij verbeterde haar tijd op de 50m schoolslag met maar liefst 13 seconden.

Al deze prachtige prestaties brachten F.Z.C.’54 bovenaan in het medailleklassement, van de 27 te vergeven medailles waren er maar liefst twaalf voor een zwemmer van de Franeker Zwemclub, verdeeld over vijf gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat F.Z.C.’54 met 258 punten dan ook riant aan kop in deze competitie, gevolgd door ZPD met 208 punten, Orca met 198 punten, de Granaet met 184 punten en Wetterwille met 154 punten.

De volgende Friese Vijf wedstrijd is op 2 april in de Westereen, tot die tijd zullen de zwemmers keihard gaan trainen om ook dan weer voor mooie prestaties te kunnen zorgen.

Kijk voor alle uitslagen en foto’s op www.fzc54.nl.

IMG_1488

error: Bericht Beveiligd!