Jupiterdames winnen ruim, Jupiterheren met lege handen

Jupiter dames winnen met ruime cijfers. De laatste zondag van januari vertrokken de dames van Jupiter al vroeg in de ochtend richting Meppel. De aanvangstijd van de wedstrijd was 10 uur. Dat het vroeg was, was te merken want na een paar minuten kwam Meppel AZ op een 2-0 voorsprong. Dit heeft de dames van Jupiter wakker geschud, want het eerste Jupiter doelpunt volgde al snel door een perfect genomen vrije bal van Maaike Osinga. De dames van Jupiter voerden het tempo op en vanuit een snelle break kon Marije Bijlsma de stand gelijk trekken.

Door goed georganiseerde aanvalsacties, waarbij Ancilla Roerink op de cirkel veel ruimte maakte, wist Iris van der Veen vanaf de middenopbouw maar liefst 3 keer achter elkaar snoeihard de bal in het doel te schieten. Ook Marion Offringa was op dreef en wist door snel loopwerk twee keer te scoren, eenmaal vanaf de rechterhoek en eenmaal vanuit een break. Het lukte Meppel AZ in de eerste helft niet meer te scoren.

De verdediging van Jupiter stond als een huis en keepster Yvonne van Wier keepte een uitstekende wedstrijd. Met een 2-7 voorsprong en een vertrouwd gevoel was het tijd voor de rust. Coach Jan Bijlsma was meegereisd naar Meppel en gaf aan zeer tevreden te zijn. Vooral de verdediging was erg goed. De aanval kon wel nog beter, door meer de rust te bewaren en meer beweging te creëren.

In de tweede helft hebben de dames van Jupiter het tempo en niveau door kunnen zetten. Al snel scoorde Marie-jetske Lettinga vanaf de rechteropbouw. Door te hard verdedigingswerk kreeg Meppel AZ een penalty die goed werd benut. Tussenstand: 3-8. Marie-jetske maakte het gat weer groter door wederom vanaf de rechteropbouw te scoren. Toch werd er weer een penalty veroorzaakt en ook die werd er goed ingeschoten door Meppel AZ. Toen volgde een reeks doelpunten van Jupiter.

Maaike schoot de bal hard in het doel vanaf de linkeropbouw en Nynke de Jager wist met haar mooie beweging de verdediging te passeren en te scoren vanaf de linkerhoek. Door een overtreding van Meppel AZ maakte Marion Offringa het 12e doelpunt door de toegewezen penalty er feilloos in te schieten. Meppel AZ maakte het vierde doelpunt vanaf de rechterhoek. De dames van Jupiter speelden een goede wedstrijd. Marie-Jetske wist vanaf de rechterhoek te scoren en Iris maakte vanuit een mooie break haar vierde doelpunt.

Toch kon Meppel AZ nog een keer scoren vanaf de cirkel. Door goed verdedigingswerk van onder andere hoekspeelster Jessica de Graaf, wist Meppel AZ daarna niet meer te scoren. Wel kwamen de dames van Jupiter nog aan scoren toe. Het tempo werd opgeschroefd en Marion scoorde vanuit een snelle break. Het was Nynke die het 16e doelpunt vanaf de linkerhoek te maken. Door een zeer goed uitgespeelde break tussen Maaike en Marije kon de laatste de keepster passeren. Iris stond echt haar mannetje op de middenopbouw en wist weer vanaf die positie te scoren. Het was Rianne Wijbenga die de bal laag in de lange hoek wist te schieten en daardoor de eindstand zette op 6-19 in het voordeel voor de dames van Jupiter.

Volgende week zondag is er geen wedstrijd. De eerste volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld tegen HV Beilen op 14 februari om 11.30 uur

Jupiter heren met lege handen terug

Zondag 31 januari moesten de heren naar HVC 3 te Emmercompascuum. Vertrek half 9, vandaag de dag mag dat geen probleem zijn met al die moderne apparaten. Toch lukt het dat men zich verslaapt en een man minder mee. Pieter van Dijk kon al niet komen i.v.m. werkzaamheden dus had trainer/coach Maarten Jansen Rene Foss van de midweek mee gevraagd.

Bij aankomst was er ook niet een scheidsrechter aanwezig dus 2 heren van HVC floten de wedstrijd. Na een ruime thuis overwinning zag men in Emmercompascuum toch wel een ander team staan met wel wat bekende gezichten. Dit zou een zware pot worden.

Dat was ook te merken, de heren konden geen vuist maken tegen de krachtpatsers van HVC. Verdedigend konden de Jupitermannen ze maar moeilijk houden en aanvallend werd men vaak goed aangepakt. Na 10 minuten was de tussenstand 5-3 dus nog niets aan de hand. Men kreeg het gevoel dat ze het aankonden want de heren liepen langzaam in, 20 minuten gespeeld was het 7-7 maar toen wilden we weer teveel en liep HVC uit. Ruststand 11-7, niets aan de hand. Er moet wel gezegd worden dat men de fluitisten niet op de hand hadden maar daar hadden de Jupiterboys beter mee om moeten gaan.

Met het in gaan van de tweede helft liep HVC langzaam uit, om en om werd er gescoord en zij scoorden net iets beter. Wel had Rick Bronger weer een paar fantastische reddingen. Met zo’n wedstrijd mis je dan een persoon die de rust kan bewaren. Rene Foss probeerde het, maar het was moeilijk doorkomen met de mannen. Na tussenstanden van 15-10 na 40 minuten en 17-12 na 50 minuten stond de eindstand van 24-17 op het bord. Niet te vergeten dat wij menig 2 minuten kregen en 2 rode kaarten. Gestreden is er wel en de krachten van de heren zijn gemeten, tegen fysiek zwaardere ploegen is men iets te licht bevonden.

Jammer genoeg mist men nu de aansluiting en vallen de mannen uit de top 3. Desondanks is coach Maarten nog steeds tevreden, men blijft leren en trainen om er iets moois van te maken met elkaar.