Feestelijke Opening It Mienskipsplak Fûgelflecht: Een Inclusieve Speel- en Ontmoetingsplek voor Iedereen

Op zaterdag 13 juli wordt It Mienskipsplak Fûgelflecht feestelijk geopend tijdens het ‘Kleintje Buurtfeest’ van Buurtvereniging Arkens. Dit evenement is gratis en biedt voor jong en oud, van 0 tot 100 jaar, tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Iedereen is welkom om deze bijzondere dag mee te vieren in de mooie groene wijk Schalsumerplan, gelegen in het noordoosten van Franeker.

 

Van Verwaarloosd Terrein tot Levendig Buurtcentrum

Na de sloop van OBS De Fûgelflecht eind 2018 ontstond er een vrij terrein in het hart van de wijk Schalsumerplan. Met ruim 1.300 inwoners, maar weinig speelmogelijkheden, zag Buurtvereniging Arkens hierin een kans. Ze wilden het terrein omtoveren tot een dynamische plek voor spel, sport en ontmoeting, waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, achtergrond of beperking.

Samenspeelplek voor Verbinding en Ontwikkeling

“Als kinderen in hun eigen wijk kunnen spelen, ontstaat er meer verbinding,” zegt een lid van de buurtvereniging. Spelen is gezond en bevordert de ontwikkeling op alle gebieden. De buurtvereniging hecht veel waarde aan inclusiviteit, en dat is duidelijk zichtbaar in hun plannen voor It Mienskipsplak Fûgelflecht. We zijn ontzettend trots dat deze ontmoetingsplek de eerste samenspeelplek in de gemeente Waadhoeke zal zijn. Dit unieke project benadrukt onze inzet voor inclusiviteit en biedt een toegankelijke speel- en ontmoetingsplek voor iedereen. Het is een belangrijke mijlpaal voor onze gemeenschap en een voorbeeld voor toekomstige projecten in de regio.

Wensen van de Wijkbewoners

De ontwikkeling van It Mienskipsplak was een gezamenlijk proces. “Wij hebben enquêtes verspreid en presentatieavonden georganiseerd,” vertelt een van de leden. “Het definitieve plan is samen met de wijkbewoners gemaakt. De kinderen wilden bijvoorbeeld een speelschip, en we hebben met de leverancier gekeken hoe we deze ook inclusief konden maken. Nu krijgen wij het eerste toegankelijke ‘op maat gemaakte’ speelschip van Nederland.”

Altijd Toegankelijk en Vol Activiteiten

Om het samen spelen te bevorderen zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Het doel van It Mienskipsplak is duidelijk:

  • Een inclusieve en goed begaanbare speel- en beweegtuin bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen.
  • Alle ontwikkelingsgebieden stimuleren en uitdagen.
  • Een uitdagende en interessante plek creëren voor wijkbewoners en mensen uit omliggende dorpen.
  • De sociale samenhang in de wijk bevorderen.


Een Spetterende Opening met Vele Verrassingen

De opening op 13 juli belooft spetterend te worden. Naast de officiële opening en de onthulling van de speelboot, zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Er worden diverse workshops aangeboden, zoals shuffleboard, darten en Jeu de Boules. Het Beweegteam Waadhoeke zal aanwezig zijn voor fitnessactiviteiten, terwijl Rapper Raptiel het podium van ons Mienskipsplak voor het eerst zal betreden. Ook de Kinderburgemeester zal aanwezig zijn, en in de middag zullen Bert Natuur, Tineke van Plant Veerkracht en de buurtvereniging zelf leuke activiteiten organiseren. Daarnaast zullen er nog een aantal verrassingen zijn op de dag zelf!

Iedereen Is Welkom, Elke Dag

It Mienskipsplak is niet alleen tijdens de opening gratis toegankelijk, maar ook op alle andere dagen vanaf zonsopkomst tot zonsondergang. We vinden het belangrijk dat deze plek inclusief, goed beschikbaar en bereikbaar is voor iedereen. Hoewel de realisatie van het project in zicht is, blijft ons hechte team voortdurend werken aan de optimalisatie en uitbreiding van de plek.

Kom op 13 juli naar It Mienskipsplak Fûgelflecht en vier met ons de opening van deze unieke, inclusieve speel- en ontmoetingsplek.

 

error: Bericht Beveiligd!