Fiets Elfstedentocht komt pinkstermaandag weer door Franeker.

Na 2 coronajaren komt de fiets karavaan weer door onze mooie stad. Het is de 110de keer dat de tocht verreden wordt. Het Elfstedenbestuur heeft daarom besloten dat alle vrijwilligers op vrijdag 3 juni zijn uitgenodigd voor een geweldige feestavond in de tent in Bolsward, met muziek, foodtrucks en spelelementen. Alles is weer tot in de puntjes geregeld.

Vanaf 5.00 uur starten de eerste fietsers in Bolsward en om de 8 minuten start de volgende groep, tot alle 15000 deelnemers onderweg zijn. Rond 5.50 uur zijn de eerste fietsers bij de stempelpost op het Raadhuisplein, waar de zes als professoren verklede stempelaars (met een knipoog naar de vroegere en huidige Academie)  in ruim 3 uren zo’n 15000 stempels zullen zetten. Daarnaast zijn er ook nog een stuk of tien verkeersregelaars in en rond de stad opgesteld om alles in goede banen te leiden, dezen worden voor het evenement allemaal speciaal opgeleid! Dit zijn allemaal vrijwilligers.

Nu maar hopen dat het mooi weer wordt, zodat u langs de route dit bonte gezelschap kunt aanschouwen en kunt aanmoedigen.

Namens het rayon Franeker, wees welkom!

De gebruikte foto komt uit ons archief en is van 2019 en gemaakt door Marcel Teensma

error: Bericht Beveiligd!