Gerrit Overeem ontvangt koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Woensdag 1 juni 2022 kreeg Gerrit (Gert) Overeem uit Franeker een lintje opgespeld door burgemeester Marga Waanders van gemeente Waadhoeke. Hij werd verrast tijdens de afscheidsreceptie op zijn werk in Den Helder. Want de heer Overeem gaat met pensioen. Hij heeft meer dan twintig jaar gewerkt bij de Maritieme Politie als brigadier en is de coördinator bij vermiste of gevonden personen op de Noordzee. 

Bureau Vermiste Personen Noordzee

De heer Overeem is als 16-jarige bij de Marine begonnen en daarna terecht gekomen bij de waterpolitie in Eefde, Lauwersoog en Harlingen. In 2000 is hij gaan werken bij Bureau Vermiste Personen Noordzee. Hier heeft hij meer dan 20 jaar gewerkt. Niet alleen tijdens kantooruren, maar ook heel veel vrije tijd heeft hij in zijn werk gestopt. Als coördinator was de heer Overeem verantwoordelijk voor vermiste of gevonden personen op de Noordzee. Hij was verantwoordelijk voor het bergen van de personen. Maar ook voor de onderzoeken, het vinden van een DNA-match, contact met de nabestaanden en de begrafenis. 

Internationaal systeem opgezet
De heer Overeem heeft zich ingezet om internationale informatie te verzamelen van vermiste personen met de landen rondom de Noordzee. Voorheen deed ieder land dit voor zich. Dankzij Gerrit kan de informatie nu sneller worden uitgewisseld. En zijn er door de oprichting van het systeem veel oude zaken opgelost. 

Missies
Maar ook helpt de heer Overeem andere mensen in nood. Zo is hij op missies geweest in Georgië, Roemenië en Cyprus. Ook toen orkaan Irma in 2017 over Sint Maarten raasde, twijfelde hij geen moment en pakte zijn koffers en vloog naar het eiland om humanitaire hulp te bieden. Hij is een man met een groot hart, die altijd voor anderen klaar staat.

Foto’s Say Wad

error: Bericht Beveiligd!