Fietsersbond deelt in Franeker lampjes uit i.p.v. een boete

De Fietsersbond Fryslân start de fietsverlichtingscampagne “IkWilJeZien” dit jaar op vrijdagavond 31 oktober om 18.00 uur op de Breedeplaats in Franeker. De actie wordt dit jaar samen met de politie uitgevoerd. Iedereen die door de politie zonder licht wordt aangehouden krijgt een boete van € 55 + administratiekosten of…… kan ter plekke tegen kostprijs door de Fietsersbond licht op zijn fiets laten zetten. Ook geeft de Fietsersbond handige reparatie- en aankooptips en pompt op verzoek ook de fietsband op.

Burgemeester Veenstra en Gedeputeerde Poepjes doen de aftrap De eerste fietsers die zonder licht door de politie worden aangehouden, zullen door ambassadeur Veilig Fietsen burgemeester Veenstra en gedeputeerde Poepjes van licht worden voorzien. Ook rekenen zij de kostprijs van deze lampjes (€ 2,–) af met de fietser. De opbrengsten van deze avond gaan naar een lokaal goed doel.

Jongeren fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Het kan knap lastig zijn om te zorgen dat je fietsverlichting altijd werkt, zo weet de Fietsersbond uit eigen ervaring. Ook de politie gaat het erom, dat iedereen licht heeft op zijn fiets. In overleg met de politie is besloten tot deze publieksvriendelijke actie. ‘Ik wil je zien’ is het motto van de campagne. Want fietsen met licht is relaxed. Zo kom je veilig en zonder boete thuis. En houd je geld over om andere leuke dingen te doen.

Plaats een foto of video op Facebook en win een Gopro camera

Iedereen kan op facebook.com/ikwiljezien o.a. een Gopro camera of een Glow in the Dark fiets winnen. Je hoeft alleen maar een foto of video op de Facebook pagina te plaatsen met als thema fietsverlichting. Een jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Goede verlichting

Op www.ikwiljezien.nl is informatie te vinden over goede fietsverlichting met o.a. de uitkomst van de fietslampentest 2014 en de nieuwe campagnevideo. Ook is hier informatie te vinden over regels en boetes.

Campagne en lid worden

‘Ik wil je zien’ is een campagne van de Fietsersbond. De Fietsersbond werkt hierbij o.a. samen met de Regionale Organen Verkeersveiligheid, gemeenten, VVN, fietsenstallingen, de politie, de fietsvakhandel en leveranciers van fietsverlichting.

De Fietsersbond wil het fietsgebruik stimuleren en komt op voor de belangen van de fietser. Mensen die tijdens de verlichtingsactie lid worden van de Fietsersbond, krijgen als welkomstgeschenk een fietsverlichtingsset.

error: Bericht Beveiligd!