Franeker brandweer blust korte maar felle woningbrand

In een woning aan de Evert Sybesmastrjitte te Tzummarum heeft dinsdagmorgen een korte maar felle woningbrand gewoed. De bewoner die nog op de eerste etage, in de woning aanwezig was is door omwonenden met een ladder uit zijn woning gehaald. Hij mankeerde niets en behandeling door de aanwezige ambulance medewerkers was dus niet nodig.

De Franeker brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust met een straal One Seven. Omdat er opgeschaald was naar middelbrand kwam ook brandweer Menaam ter plaatse ter ondersteuning.

De oorzaak van de brand is niet bekend. In verband met de schade is stichting Salvage ook opgeroepen. De Politie heeft de bewoners van de aangrenzende woningen wakker gemaakt, zodat ook deze uit voorzorg veilig en wel uit huis waren.

UPDATE POLITIEBERICHT: Politie onderzoekt oorzaak brand

De politie gaat onderzoeken wat de oorzaak is geweest van een woningbrand aan de Evert Sybesmastrjitte. Daar ontstond in de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 augustus een felle woningbrand. De brandweer bluste de brand. Ook bewoners van naastgelegen huizen werden gewaarschuwd en konden alle op tijd naar buiten. Daardoor is er alleen materiële schade. Zo gauw de situatie het toelaat en er veilig gewerkt kan worden, gaan forensisch rechercheurs de brand onderzoeken

error: Bericht Beveiligd!