Franeker musea open voor leerkrachten basisonderwijs

Museum Martena en Koninklijk Eise Eisinga Planetarium open voor leerkrachten basisonderwijs. dinsdag 22 september organiseren Museum Martena en het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium een informatieavond voor leerkrachten uit het basisonderwijs. Op deze avond kunnen zij kennismaken met beide musea en met hun gezamenlijk educatief aanbod. Enthousiaste leerlingen krijg je door enthousiaste docenten, dus bieden Museum Martena en het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium deze avond een interessante maar vooral ook leuke rondleiding aan.

Steeds meer scholen weten de weg naar de twee Franeker musea te vinden. Zowel in Museum Martena als bij het Eisinga Planetarium zijn de laatste tijd in samenwerking met leerkrachten basisonderwijs nieuwe programma’s ontwikkeld of al gestart. Zo heeft Museum Martena voor de groepen 1-2  ‘Saepckes Schatten’ ontwikkeld. Het Eisinga Planetarium biedt sinds kort een doorlopende, lesstofvervangende leerlijn voor de groepen 1 tot en met 8.

De informatieavond is geen eenrichtingsverkeer. De medewerkers van Museum Martena en het Eisinga Planetarium horen graag van de leerkrachten wat ze van het aanbod vinden en wat ze verwachten van een bezoek aan de musea.

De bijeenkomst duurt van 18.30 uur tot 21.00 uur (met soep en broodjes om mee te beginnen). Deelname is gratis. Leerkrachten uit het basisonderwijs die erbij willen zijn, kunnen zich aanmelden via Museum Martena (info@museummartena.nl of 0517-392192).

_MG_7408 1 © Eigen aangeleverde foto 2 © Eigen aangeleverde foto 3 © Eigen aangeleverde foto

error: Bericht Beveiligd!