Haak ook aan!!!

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, te presenteren in 2018, als Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa is.Het staat voor veel meer dan een recordpoging: al die draadjes wol staan symbool voor verbindingen. In het Guinness Book of Records staat het record nu op 8.000 dekens. Het doel is om 10.000 dekens, dat zijn 5 voetbalvelden vol , meer dan 8 miljoen granny squares.

Iederéén kan aanhaken, alleen of in een groepje. De Franeker breiclub , zij komen de 2’de woensdag van de maand bijéén in de Doelen, ondersteunen dit  project.

Komende woensdag, 9 september, gaan zij de granny squares, die de dames afgelopen zomer hebben gehaakt aanbieden aan de initiatiefnemers Monique en Esmeralda.

Heb je belangstelling en je wilt ook meedoen kom dan deze avond naar de Doelen toe. Het begint om 19.30 uur.

De DEKEN is een burgerinitiatief  dat door de zorggroep Palet en de gemeente Leeuwarden wordt gesteund wordt.. Wie een bijdrage wil leveren aan de deken kan granny squares  haken. Dit is een vierkantje van 10 bij 10 cm. Al die vierkantjes bij elkaar vormen een deken. En daarvan wordt de grootste deken van de wereld gemaakt.

Wil je meedoen of wil je meer informatie volg dan  de facebookpagina www.facebook.com.samenhaken of Haak je Aan.

20150820_223013