Franeker Tennis Club op weg naar rookvrij!

Op 28 maart jongstleden hebben de leden van de Franeker Tennis Club besloten om het tennispark geheel rookvrij te gaan maken. Hiermee ondersteunt de sportvereniging, met zo’n 600 leden, de campagne ‘Samen op Weg naar een Rookvrije Generatie’. Vanaf 1 april is het niet meer toegestaan om op en rondom de tennisbanen te roken.

Rookvrije generatie

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt de Franeker Tennis Club aan iedereen die op het sportpark komt, het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven.

De voorzitter

“We ondersteunen de campagne Rookvrije Generatie van harte en zijn van mening dat sport en roken niet samengaan, aldus Jan Harold Warrink, voorzitter van de Franeker Tennis Club. “We waren daarom ook blij om te constateren dat onze leden er tijdens de afgelopen ledenvergadering unaniem voor gekozen hebben om het park in 2020 volledig rookvrij te laten zijn. In aanloop naar dat moment vonden de leden het gepast dat er nog één aangewezen rookplek mocht zijn. Daar hebben we gehoor aan gegeven.”

In recente overleggen met de gemeente over het nieuw te formuleren sportbeleid is ook gesproken over de gemeentelijke wens om alle sportaccommodaties in 2020 rookvrij te laten zijn. “Wij waren bij deze bijeenkomsten vertegenwoordigd en hebben besloten niet te wachten tot 2020, maar direct actie te ondernemen. Het zal voor de verstokte rokers even wennen zijn, maar ik heb de volle overtuiging dat dat gaat lukken en dat het sportplezier en de gezelligheid op ons prachtige tennispark niet minder zal worden met deze beslissing.”

error: Bericht Beveiligd!