Steinfort Glas opent deuren voor Girlsday

Steinfort Glas Franeker en Feadship Makkum openen hun deuren voor meisjes tijdens Girlsday

Op 11 april 2019 brengen 22 meisjes van AMS Franeker een bezoek aan Steinfort Glas en De Vries Scheepsbouw Makkum. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Scholengemeenschap CSG Anna Maria van Schurman in Franeker doet dit jaar voor de vierde keer mee aan Girlsday. Bij Steinfort Glas krijgen de meiden een rondleiding door de fabriek en informatie over techniek en ICT m.b.t. glasverwerkende industrie. Ze mogen tijdens een workshop zelf glas gaan bewerken met keramische lakken. De Vries Scheepsbouw Makkum laat de meiden kennismaken met de jachtbouw in al zijn facetten middels een interactieve rondleiding op de werf en een doe-activiteit waarin hout en metaal aan bod komen.

Girlsday 2019

Niet alleen in Franeker en Makkum doen meisjes mee met Girlsday, in het hele land gaan meer dan 10.000 meisjes aan de slag bij honderden bèta, technische en ICT bedrijven. Girlsday geeft meisjes van 10-15 jaar de kans zich breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. Girlsday laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en ICT van dichtbij beleven. Ze mogen rondkijken bij bedrijven, kennismaken met (vrouwelijke) bèta/ technische professionals én zelf aan de slag!

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert Girlsday 2019 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

error: Bericht Beveiligd!