Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker

Tafeltennisclub FTTC organiseert zaterdag 25 januari in samenwerking met NTTB Noord de Friese kampioenschappen tafeltennis (FK). In sporthal De Trije in Franeker duelleren die dag 182 senioren en junioren om de Friese enkel- en dubbelspeltitels. Leerlingen van Franeker basisscholen kunnen in de speciale FreezeZone kosteloos kennismaken met tafeltennis. De Franeker sportwethouder Thiadrik Twerda opent de FK om 08.45 uur met een korte game tegen FTTC-jeugdspeler Mark Buwalda.

Arnoud Meijer

Foto: Een van de beste verdedigers van Nederland Arnoud Meijer.

 

 

 

 

 

 

Bijna tweehonderd deelnemers van zestien Friese verenigingen, veertig tafeltennistafels, tientallen sponsors. In juli gaf NTTB Noord het jonge bestuur van FTTC groen licht voor de organisatie van de FK tafeltennis. FTTC-voorzitter Rienk Groothoff: “Een monsterklus. Maar gelukkig kunnen we een beroep doen op enthousiaste leden, NTTB Noord en leerlingen van Aksie Radius. Samen zijn we de uitdaging aangegaan. Ook in 2015 en 2016 willen wij de FK organiseren in Franeker.”

Top 100-spelers op center courts

In 2006 was FTTC voor het laatst gastheer van de FK. Toenmalig algemeen Fries herenkampioen Jan de Haan (FTTC) is op 25 januari in Franeker opnieuw een favoriet. In de hoogste herenklasse treft de nummer 104 van de nationale ranglijst (NR) regerend Fries kampioen Arnoud Meijer (Dokkum, NR 56), die de FK de laatste drie jaar won. Ook Henk Jan Wils (FTTC, NR 82) en meervoudig oud-kampioen Arnold Terpstra (FTTC) komen uit in de B/C-klasse.

Corrie Wijnstra (Dokkum) verdedigt haar vorig jaar in Dokkum veroverde Friese damestitel. Regerend jeugdkampioen David Dijkhoff (FTTC) zal in Franeker zijn titel niet verdedigen. De 15-jarige nummer 17 van de nationale B-juniorenranglijst heeft gekozen voor deelname bij de senioren.

Nadat wethouder Thiadrik Twerda de FK om 08.45 uur officieel heeft geopend, gaan de kampioenschappen rond 09.00 uur van start met het dubbelspel. Om 11.30 uur beginnen de tafeltennissers aan het enkelspel. Circa 17.00 uur zal op de center courts voor de zaaltribune worden begonnen met de algemene heren- en damesfinale.

FreezeZone: masterclasses en meer

In de FreezeZone in De Trije kunnen leerlingen van basisscholen (groep 5-8) uit Franeker tijdens de FK zelf tafeltennissen. FTTC organiseert in de FreezeZone, in samenwerking met leerlingen van Aksie Radius, activiteiten. Bijvoorbeeld drie masterclasses van oud-bondscoach en voormalig international Anne Vlieg en het Open Fries Kampioenschap Rond de Tafel. Verder kunnen leerlingen in de FreezeZone vrijspelen, iPong proberen en deelnemen aan de Robot Challenge.

FK-VerzorgingsTeam: gratis sportverzorging

Tijdens de FK verleent het FK-VerzorgingsTeam gratis functionele paramedische zorg en sportverzorging. Denk aan fysiotherapie, massage, taping en EHBO. Dit professionele team biedt basisschoolleerlingen, deelnemers en bezoekers daarnaast de mogelijkheid tot een Meet & Greet. Belangstellenden zien de therapeuten live aan het werk en kunnen hun vragen stellen over hun vakgebied en bijvoorbeeld blessures en kwetsuren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Friese kampioenschappen tafeltennis in Franeker? Neem contact op met FTTC-voorzitter Rienk Groothoff: franekertafeltennisclub@gmail.com.

posterfk

error: Bericht Beveiligd!