Friese oud-bankiers aan andere kant van de gesprekstafel

Oud-bankiers Franke Twerda (26) uit Franeker en Johan Westra (40) uit Leeuwarden verzorgden zelf jarenlang financiële aanvragen voor ondernemers. Sinds september 2014 nemen de twee plaats aan de andere kant van de gesprekstafel. Ze slaan samen met Ruud van Eijl (56) uit Joure hun handen ineen als adviseurs voor Eijgen Finance.  Een Friese organisatie, waar mensen terechtkunnen voor financiële diensten – van financieringen, pensioenadministratie tot organisatieadvies.

“Startende- maar ook bestaande MKB’ers krijgen steeds moeilijker hun financiering rond. Wij adviseren en begeleiden ondernemers bij financieringsaanvragen. Dat is prettig, zeker in deze tijd,” aldus Ruud van Eijl, (mede) directeur van Eijgen Finance.

Van Eijl is te spreken over de toetreding van de twee bankiers bij het nieuw opgerichte adviesbedrijf. “Twerda en Westra weten precies waar een ondernemersverzoek bij een bank aan moet voldoen. Dat is waardevolle kennis voor onze organisatie en klanten.”

Alternatieve financiering en crowdfunding

Naast financiering bij banken bestaan er tegenwoordig ook andere investeringsmogelijkheden, vertelt Westra. “Wij helpen ondernemers bij het vinden van deze alternatieve financieringsbronnen. Denk aan subsidies, particuliere investeerders of investeringsfondsen.” Ook met crowdfundingplatforms brengt Eijgen Finance de ambities van ondernemers en particuliere investeerders samen.

Nu ook in Franeker en omstreken

De wortels van Eijgen liggen in Joure. Daar richtte Van Eijl in 2006 zijn bedrijf op. In 2014 openden nevenvestigingen in Franeker en Sint Annaparochie hun deuren. Maar ook buiten Friese provinciegrenzen is het bedrijf actief.

“Met Eijgen halen ondernemers een laagdrempelige en onafhankelijke intermediair in huis,” verzekert Twerda. Eijgen is tevens aangesloten bij de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen.

Vliegend van start

Dat Eijgen voldoet aan de vragen die er bij ondernemers leven, wordt wel bewezen uit de reeds uitgevoerde opdrachten. Sinds de start zijn er al een breed scala aan financieringsvraagstukken succesvol afgerond. Eijgen financierde starters en bestaande bedrijven van bouwnijverheid, detailhandel tot vastgoed.

Meer informatie staat op www.eijgen.nl.

94

error: Bericht Beveiligd!